fbpx

foto, video | Au revenit acasă în sicrie. Corpurile neînsuflețite ale persoanelor decedate în accidentul din Ucraina au fost repatriate

Aseară au fost aduse în Moldova corpurile neînsuflețite ale persoanelor decedate în accidentul de circulație produs în apropiere de regiunea Vinița, Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procedurile au fost perfectate de urgență de angajații Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) în comun cu serviciul consular. La Chișinău, sicriele au fost așteptate de rudele și apropiații îndurerați, care au beneficiat de asistență din partea psihologilor.

După ce corpurile neînsuflețite au fost aduse în capitală, angajații IGSU urmează să însoțească mașinile companiei contractate până la localitățile de baștină a persoanelor decedate, unde vor avea loc procedurile funerare.

La Vinița au mai rămas încă patru victime traumatizate în urma accidentului, care la moment primesc îngrijiri medicale. Acestea ar putea fi externate în scurt timp, iar transportarea în siguranță în țara noastră va fi efectuată de Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare. Între timp, la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a fost creată Celula de Criză pentru gestionarea situației. Totodată, executivul suportă toate cheltuitele de repatriere a victimelor.

Amintim că un grav accident cu implicarea unui microbuz în care se aflau 12 moldoveni a avut loc în dimineața zilei de 8 februarie, în regiunea Vinița din Ucraina. Trei persoane au decedat, iar alte patru au fost internate în stare gravă la spital.

Articole asemănătoare

Back to top button