fbpx

foto, video | Alături de Walt Disney și Fable Studios: Un desen animat moldovenesc, în top 9 cele mai bune filme de realitate virtuală din lume

Desenul animat „Aripi”, produs de o echipă din Studioul Simpals, a intrat în top 9 cele mai bune desene animate pentru realitatea virtuală (VR) din 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dintre cele peste 100 de aplicații, doar nouă filme au ajuns la final. Proiectul băieților de la Simpals Studio a ajuns la același nivel cu faimoasele studiouri de animație cu renume mondial, precum Walt Disney, Baobab și Fable. Câștigătorii vor fi numiți la ceremonia de premiere, care va avea loc la 11 noiembrie 2019 la Londra.

Potrivit regizorului desenului animat, Dmitri Voloshin, intrarea producției „Aripi” pe lista finală a acestui concurs demonstrează calitatea deosebit de ridicată a muncii depuse.

„Când am început să lucrăm la desene animate, echipa nu știa nimic despre realitatea virtuală. Am început să studiem pentru a face un lucru unic nu numai pentru Moldova, dar și pentru întreaga Europă. Faptul că Aripi a fost nominalizat pentru filmul anului este un semn foarte bun. Vom concura cu „monștrii” din industrie: studiourile Disney și Baobab. Asta înseamnă că în Moldova pot fi create proiecte de clasă mondială”, a spus Voloshin.

Filmul „Aripi” este povestea unui cosmonaut moldovean care în copilărie a visat să zboare și să fie liber. Într-o zi însă, problemele minore duc la unele mai mari, din cauza cărora nava își pierde echilibrul și cade din nou pe Pământ. Acum, astronautul Nelu își va rearanja aripile viselor sale și va reveni în copilărie.

Articole asemănătoare

Back to top button