fbpx

foto | Verificări de amploare la frontieră. Mai mulți șoferi care transportau pasageri, amendați

La trecerile de frontieră Sculeni, Costești și Leușeni au avut loc verificări în masă. Șoferii fiecărui microbuz care transportau pasageri au fost verificatți de Poliţia de Frontieră, în colaborare cu Agenţia Naţională de Transport Auto şi Serviciul Fiscal de Stat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma controalelor, mai mulți conducători auto care au încălcat prevederile legale au fost amendați și au fost lăsați fără plăcuțe de înmatriculare.

„Până în acest moment se transportă cinci persoane din Franţa spre Republica Moldova. Riscă o amendă de la 200 la 300 de unităţi contravenționale cu lipsirea dreptului şi ridicarea plăcuţelor de înmatriculare a mijlocului de transport”, a declarat Roman Pascalu, ofiţer superior de investigaţie la postul de frotieră Leuşeni, pentru publika.md.

În context, menționăm că Dumitru Alaiba, deputat din partea blocului ACUM, a făcut o postare pe pagina sa de Facebook, în care susține că mai mulți transportatori ar fi pornit un protest la ora 03:00 și ar fi blocat un punct de intrare în Republica Moldova.

„Oamenilor nu li se crează condiții să muncească. Ei vor să muncească legal. Nici licență nu li se eliberează, nici nu sunt lăsați în pace să lucreze, aşa cum lucrau până acum. Măcar să-şi hrănească familia.

După ce au epuizat căile „paşnice” de a-şi face dreptate, au fost împinşi spre acțiune directă. Blocarea străzilor este o acțiune directă, non-violentă”, a scris Alaiba.

Foto: Dumitru Alaiba via Facebook

Menționăm că astfel de verificări au fost făcute și săptămâna trecută, la posturile vamale din Cahul, Vulcăneşti şi Giurgiulești. În urma acestora, 15 șoferi s-au ales cu amenzi.

Pentru transportarea ilegală de pasageri, șoferii riscă o amendă între 4000 și 12.000 de lei, fiind lăsați și fără plăcuțe de înmatriculare pentru o perioada de șase luni.

Articole asemănătoare

Back to top button