fbpx

foto | Vârsta nu pune limite. 130 de pensionari și-au primit diplomele de absolvenți ai unei universități din România

Astăzi, la Galaţi, s-a încheiat anul universitar, nu doar pentru tinerii studenţi, ci şi pentru cei 130 de pensionari care au urmat cursurile Universităţii Vârstei a Treia. Bătrânii au studiat, timp de un an, diverse domenii, precum medicina, nutriţia, kinetoterapia, istoria sau arta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul a fost lansat în toamna anului 2016, acum trei ani, și prevede cursuri care durează un an, fiind împărțite pe module. Deoarece două semestre nu sunt un termen potrivit pentru însușirea tuturor materiilor, cei interesaţi se pot şi înscrie şi anul următor la cursuri, optând pentru alte module.

La ceremonia de absolvire desfăşurată astăzi au participat numeroşi seniori care au participat la cursuri încă de la demararea programului. Absolvenţii de vârsta a treia au fost îmbrăcaţi în costume speciale, s-au echipat cu tocile de absolvenți, iar în deschiderea festivităţii au intonat într-o voce imnul studenților – „Gaudeamus igitur”.

Potrivit presei locale, printre studenții promoției 2019 a fost şi o femeie în vârstă de 77 de ani, care a fost studentă la Universitatea Dunărea de Jos şi în urmă cu jumătate de secol. Participanții cred că niciodată nu este târziu să înveți, iar unii sunt determinați să-și continuie studiile chiar și până în anul 2060.

Proiectul Universitatea Vârstei a Treia de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a ajuns la a treia ediţie şi se adresează persoanelor care au cel puţin 55 de ani şi doresc să se reîntoarcă pe băncile şcolii. Activităţile se desfăşoară sub formă de prelegeri şi conferinţe, ateliere de dezbatere şi seminarii, grupuri de lectură, vizite şi tururi ghidate. La final, cursanţii primesc un certificat de absolvire, iar pentru participare se plăteşte o taxă anuală de 100 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button