fbpx

foto | Vântul puternic face ravagii în capitală: Copaci doborâți și acoperișuri smulse. Îndemnul autorităților

Schimbarea bruscă a vremii și vântul puternic a creat mai multe avarii în capitală. Copaci au căzut pe carosabil și iar crengile rupte de vânt au căzut peste firele electrice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Primăriei, autoritățile au intervenit în timp util pentru remedierea situațiilor de avarie și au evacuat copacii căzuți pe carosabil și crengile căzute peste firele electrice.

„Toate serviciile municipale se află în teren pentru înlăturarea consecințelor avariilor provocate de vântul puternic,” scrie Primăria într-o notă informativă.

Până la ora 11:00 au fost înregistrate circa 30 de adresări privind prăbușirile de arbori, preponderent în sectoarele Centru, Botanica și Buiucani.

Cetățenii municipiului sunt îndemnați să raporteze cazurile problematice la Dispeceratul Central Municipal, tel. 022 22-22-67 sau 022 22-26-04.

La fel, autoritățile roagă șoferii să nu parcheze mașinile sub copaci, iar oamenii să iasă afară doar în caz de necesitate și să supravegheze copiii.

Amintim că astăzi s-au înregistrat precipitații puternice, sub formă de ploaie și lapoviță și vânt puternic în rafale de peste 25 de metri pe secundă.

Vedeți aici care este situația în republică.

foto: primaria chisinau
foto: primaria chisinau
foto: primăria chișinău
foto: primăria chișinău
foto: primăria chișinău

Articole asemănătoare

Back to top button