fbpx

foto | Un nou local cu specific italian, deschis în inima Chișinăului. Gustă din bucate autentice și savurează pizza proaspăt scoasă din cuptor

Amplasat in inima orașului Chișinău, localul Grotta Pub și-a deschis larg ușile pentru iubitorii de bucate italiene. Acesta se află în caverna subterană de pe strada Veronica Micle 2, a sectorului Centru. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aspectul de peșteră, elementele de decor și mirosul bucatelor proaspăt scoase din cuptor îți crează impresia că ai călătorit în timp și spațiu, iar în câteva fracțiuni de secundă te-ai pomenit într-un restaurant din Italia.

Localul Grotta Pub este alegerea perfectă pentru mai multe tipuri de evenimente și ocazii: o seară cu prietenii la bere, o cină luată alături de membrii familiei sau prânzul în compania unor parteneri de afaceri. Personalul prietenos este întotdeauna la dispozița gurmanzilor pentru a le sugera cele mai gustoase bucate din meniu.

O veste bună pentru amatorii de sport este că în local pot fi vizonate și meciurile de fotbal. Aici, berea este asigurată de producătorul autohton din Bălți, Beermaster, pentru că e artizanală, de calitate înaltă și autenticitate incontestabilă. Clienții au posibilitatea să guste mai multe tipuri de bere, iar prețul este mai accesibil decât cel de pe piață, pentru că cei de la Grotta Pub tind să susțină producătorii autohtoni.

Barul este dotat nu doar cu bere, ci și cu o diversitate de vinuri de la Asconi Winery, băuturi tari, precum votka, whiskey, cocktail-uri, divin-uri, dar și băuturi nealcoolice, precum sucuri, limonade, ceaiuri și băuturi pe bază de cafea.

Bucătarul localului, Paolo Baldi, ne-a povestit că pizza servită la Grotta Pub este de fapt Pinsa Romana sau Pizza alla Palla, în traducere „pizza pe lopată”. Înainte de a ajunge pe mesele pofticioșilor, aluatul este întins direct pe lopată, presurat cu ingrediente alese și introdus în cuptorul încins. Rețeta aluatului, ce stă la fermentat peste 36 de ore, este exclusiv a bucătarului Paolo Baldi și absolut nimeni nu cunoaște secretul acestui gust savuros.

Paolo Baldi a povestit pentru ZUGO că a venit în Republica Moldova acum cinci ani. Acesta are o experiență vastă în domeniul culinar, a participat la numeroase evenimente care promovează deliciile italiene, iar înainte de a veni la Grotta Pub, a muncit în mai multe restaurante din Chișinău. Paolo Baldi și-a desfășurat activitatea culinară în mai multe țări, precum Republica Dominicană, Miami, Spania și în țara lui de baștină – Italia.

Din meniul localului nu lipsesc burgerii, produsele de mare, salatele și alte delicii italiene. Datorită faptului că produsele folosite în local vin de la propriul importator – Gusto Italiano, clienții sunt scutiți de costuri în plus.

Gusto Italiano este prima companie din Moldova care importă produse alimentare italienești: carne, cașcavaluri, uleiuri, măsline, olive, condimente. Aceste produse pot fi procurate din magazine tip supermarket sau direct de pe site. Produsele de la Gusto Italiano ajung în peste 200 de restaurante din Moldova.

Așadar, acest aspect este un motiv în plus pentru care Grotta Pub se evidențiază dintre celelalte localuri din Chișinău. De exemplu, pastele carbonara sunt preparate de obicei cu bacon, însă aici se folosește guanciale, produsul original al rețetei.

Guanciale – un produs italian de carne întărită, din javile sau obraji de porc

Familia Gusto Italiano și întreaga afacere este îngrijită și gestionată cu dragoste de către Stefano Bernabeo. Acesta a venit în Republica Moldova cu 15 ani în urmă, iar în acest timp, a învățat să vorbească bine limba română. Într-un interviu acordat pentru ZUGO, Stefano a povestit că s-a gândit mult timp unde ar trebui să deschidă localul și ce design să aleagă.

„Proiectul a fost pus la punct din ianuarie curent, însă situația epidemiologică ne-a dat planurile peste cap. În orice caz, suntem pregătiți și dornici de a activa, de a primi clienți. Și la noi, ca și în alte localuri, se ține cont de normele de igienă în contextul noului coronavirus”, a relatat Stefano Bernabeo.

Primii oaspeți ai localului ne-au spus că au rămas încântați de bucatele comandate și cu siguranță vor reveni la Grotta Pub. Aceștia au aflat de local de pe rețelele de socializare, iar ceea ce le-a captat atenția a fost denumirea și aspectul interior.

În curând, la Grotta Pub va fi disponibil și serviciul de livrare. Pentru mai multe detalii despre meniu și numerele de contact, vizitați pagina de Facebook a localului.

În fiecare zi de duminică până joi, de la 11:00 la 00:00, iar vineri și sâmbătă de la 11:00 la 01:00, Grotta Pub își așteaptă oaspeții, respectând toate normele de precauție impuse în condițiile de pandemie.

Poftă bună! 🙂

Articole asemănătoare

Back to top button