fbpx

foto | Un cetățean al R. Moldova ar fi încercat să treaca hotarul românesc cu 26 pistoale cu aer comprimat

Un bărbat cu cetățenie moldovenească ar fi încercat să treacă Punctului de Trecere al Frontierei Albița pentru a ajunge în R. Moldova, Chişinău, cu 26 pistoale cu aer comprimat fără să dețină documentele prevăzute de lege necesare transportului în cauză. Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de 1 iulie, la ora 7:30.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a constatat că bărbatul transporta 26 de cutii ce conțineau arme scurte tip pistol, de diferite calibre șia mărci.

La faţa locului s-a prezentat o echipă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliței de Frontieră Huși şi Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (SAESP) – Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că armele fac parte din categoria armelor neletale cu aer comprimat, pentru acestea fiind obligatoriu avizul de tranzit eliberat de către structurile Poliţiei de Frontieră.

Cu privire la cele constatate, suspectul a declarat că este angajatul unei societăţi care ar fi urmat să transporte respectivele arme unei firme din Chișinău, R.Moldova şi nu cunoştea faptul că pentru marfa în cauză era necesară obţinerea unor autorizaţii speciale.

Armele au fost ridicate în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Foto: politiadefrontiera.ro
Foto: politiadefrontiera.ro
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button