fbpx

foto | Toate caruselele de la OrheiLand au fost pornite. Decizia aparține adunării generale a localnicilor

Cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova, OrheiLand, și-a reluat activitatea duminică, 5 iulie. În urma adunării generale a cetățenilor din Orhei, care a hotărât că interdicțiile impuse de autorități sunt abuzive, ilegale și politice, toate caruselele au fost pornite.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cetățenii au venit la OrheiLand pentru a apăra zona de agrement îndrăgită atât copii, cât și de maturi. Prin intermediul manifestației, aceștia și-au propus să apere parcul de presupusele abuzuri și tentative ale guvernării de a-l închide. Oamenii consideră că ar fi vorba despre o acțiune politică, lansată de președintele Igor Dodon, iar guvernarea ar aplica duble standarde, încercările de a suspenda activitatea celui mai mare parc cultural-familial din Republica Moldova fiind o presupusă acțiune politică, îndreptată împotriva Partidului ȘOR.

Manifestanții au scandat lozinci în care au salutat eforturile  depuse de echipa lui Ilan Șor pentru construcția parcului, dar și împotriva actualei guvernări: „Bravo Ilan Șor”, „Bravo deputații ȘOR”, „Bravo primarului Verejanu”, „Rușine Dodon”, „Jos Dodon”, „Jos mafia lui Dodon”, „Victorie”, „Jos mâinile de pe OrheiLand”, sunt câteva dintre frazele scandate de orheieni.

În fața mulțimii au ținut discursuri mai mulți deputați ai Partidului Politic ȘOR, precum și reprezentanți ai administrației locale. Vicepreședinta și secretara fracțiunii parlamentare a formațiunii, Marina Tauber, a salutat cetățenii din numele liderului Ilan Șor, menționând că guvernarea aplică standarde duble față de propriii cetățeni

„Toate legile au fost încălcate împotriva noastră. În parcul Valea Morilor din Chișinău copiii au posibilitate să se distreze și am văzut că nici o măsură nu este asigurată – nici o mască, nu este dezinfectant și nici panouri informative. Știam că sunt decizii selective, dar ceea ce am văzut cu ochii mei m-a șocat”, a declarat Marina Tauber.

Deputatul Vladimir Vitiuc a menționat că acțiunile autorităților împotriva OrheiLand sunt luate din invidie și incapacitate de a face ceva constructiv.

„Oamenii cer ca acest loc minunat să funcționeze în continuare. Vom face totul ca să fie auziți și protejați”, a dat asigurări Vladimir Vitiuc.

Colegul său de fracțiune, Igor Himici, a declarat că OrheiLand este sufletul întregii echipe a Partidului, în frunte cu Ilan Șor. „Puterea ne scuipă în suflet, dar nu va reuși să ne ia OrheiLand-ul. Vă promit”, a declarat Igor Himici.

La rândul său, primarul de Orhei, Pavel Verejanu, a spus că interdicțiile împotriva OrheiLand sunt de natură politică, iar zonele de agrement nu sunt focare de coronavirus, fapt demonstrat și de datele statistice.

„Suntem ca osul în gât pentru guvernanți. Nu vom lăsa mâinile în jos și vom porni OrheiLand. Zonele de agrement nu sunt focare de Covid. Doar în frunte cu Ilan Șor această țară are un viitor prosper”, a punctat Pavel Verejanu.

Oamenii nu au fost de acord cu intenția autorităților de a închide OrheiLand și au cerut în unanimitate reluarea activității parcului. Decizia cetățenilor a fost îndeplinită imediat, toate carusele și zonele de atracție au fost pornite și sunt accesibile pentru vizitatori.

În același timp, Maria Tauber i-a cerut Comisia Naționale Extraordinare de Sănătate Publică să-și revizuiască decizia în funcție de cerințele oamenilor. Totodată, ea a menționat că nimeni nu poate conduce localitatea decât orheienii, precizând că „telecomanda e în mâinile noastre”.

„Decizia noastră este luată. Îi atenționăm să nu facă ei reguli în orașul nostru. Doar noi putem lua decizii în raionul și orașul nostru. N-o să permitem nimănui să încalce drepturile noastre”, a conchis Marina Tauber, fiind aplaudată de mulțime.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button