fbpx

foto | Tinerii care ne duc faima în întreaga lume: Cu ce i-au impresionat pe europeni un grup de sportivi din R. Moldova

În perioada 22 aprilie – 1 mai coasta de sud a Italiei – Sicilia, găzduiește tabăra internațională de interacțiune între tineret, cu participare internațională.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tabăra este parte a programului educațional a Comisiei Europene Erasmus +.

La eveniment sunt prezenți sportivi din mai multe țări ale lumii.

Republica Moldova este reprezentată de către cinci tineri, participarea acestora fiind posibilă datorită colaborării Federației Naționale de Armwrestling și Organizația nonguvernamentală „196 Paesi”, responsabilă în desfășurarea activităților de tineret.

Membrii echipei de moldoveni care a fost selectată să ne reprezinte țara sunt acolo datorită rezultatelor lor remarcabile în sport pe plan național și internațional.

Foto: zugo.md

Așadar, deja de o săptămână, sportivii interacționează cu semenii lor din alte țări, măsurând-uși puterile în cadrul luptelor amicale și dezvăluind-uși unii altora secrete din lumea armwrestlingului care îi fac pe fiecare în parte să fie unici.

Foto: zugo.md

Potrivit organizatorilor, acesta este un proiect care are ca scop unirea tuturor sportivilor, odată la ceva timp, nu doar în cadrul competițiilor dar și la asemenea evenimente unde aceștia se pot cunoaște, împrieteni și face schimb de experiența pe care o dețin fiecare dintre ei.

Sportivii participanți acestui proiect străbat Și Ilia în lung și în lat, făcând popasuri în mai multe locații și interacționând inclusiv cu localnicii pe care îi familiarizează cu ceea ce înseamnă genul de sport – Armwrestling.

Foto: zugo.md

În una dintre zile, participanții au făcut schimb cultural-gastronomic pregătind bucate tradiționale și servindu-și semenii cu mâncarea tradițională țării de unde provin.

Moldovenii, evident, i-au impresionat pe toți cu vestita mămăligă și friptură moldovenească.

Foto: zugo.md
Foto: zugo.md

Potrivit uneia dintre reprezentantele Moldovei la eveniment, Nicoleta Bodrug, un asemenea eveniment este extrem de binevenit în lumea sportului și salută intenția organizatorilor de a continua și cu alte ediții.

Unul dintre organizatorii proiectului, Luc Wendling, a declarat pentru zugo.md că planifică ca următoarea ediție a acestui festival să o organizeze la Chișinău, unde să adune sportivi de talie mondială care practică diverse genuri de sport pentru ca aceștia, timp de câteva zile, să interacționeze cu sportivii amatori care își doresc să se dezvolte în domeniul sportului.

Foto: zugo.md

Menționăm că toate costurile legate de deplasarea acestora și participarea în proiect sunt acoperite în totalitate de către organizatori.

 

Articole asemănătoare

Back to top button