fbpx

foto | Rugăminți fierbinți către Medvedev. Dodon îl roagă pe oficial să primească marfa moldovenească în Rusia

Guvernul de la Moscova a interzis importul în Rusia a produselor ucrainene și a celor tranzitate prin Ucraina. Decizia Rusiei afectează direct exportatorii moldoveni și economia țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei mai afectați sunt producătorii de fructe, legume, vinuri, nuci, conserve și dulciuri. Interdicția a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie anul curent și afectează inclusiv companiile de vinuri și divinuri din regiunea transnistreană. Deja mai multe loturi de produse transnistrene au fost blocate de vameșii ruși în regiunea Breansk.

În timp ce administrația transnistreană analizează situația și caută o soluție, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a adresat o scrisoare deschisă prim-ministrului Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

Dodon susține că interdicțiile introduse de Rusia, vizate în ultima hotărâre, au creat riscuri pentru anumite categorii de mărfuri moldoveneşti, care, potrivit noilor reguli, ar trebui livrate pe teritoriul Rusiei, evitând Ucraina, ceea ce sporeşte semnificativ cheltuielile de transport.

În scrisoarea expediată, Igor Dodon îl roagă pe Dmitri Medvedev să revadă, „în măsura posibilităților”, decizia prin care Guvernul rus a interzis importul mărfurilor ucrainene în Rusia, precum și a mărfurilor din alte țări, care sunt introduse pe teritoriul Federației Ruse prin tranzitarea teritoriului Ucrainei.

Dodon susține că este „în contact cu conducerea Federaţiei Ruse” pentru soluţionarea acestei probleme.

Anterior, președintele moldovean se lăuda că a obținut, în urma unor întrevederi cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, anularea taxelor vamale la exportul unor mărfuri din Republica Moldova spre Rusia.

Foto: Dodon Igor via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button