fbpx

foto | Republica Moldova oferă un alt lot de ajutor umanitar pentru Ucraina

Republica Moldova oferă un alt lot de ajutor umanitar pentru Ucraina. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de sâmbătă, 9 septembrie, de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi, 09 septembrie 2023, salvatorii din Republica Moldova au pornit la drum pentru a transporta loturi de ajutoare umanitare destinate Ucrainei. Loturile de asistență internațională în valoare totală de 1,2 milioane lei au fost alocate cu titlu gratuit din gestiunea Societății pe Acțiuni „Rețele Electrice de Distribuție Nord” și proprietatea Întreprinderii de Stat „Moldelectrica”.

Ajutoarele includ echipamente electrice, printre care cabluri, corpuri de iluminat, transformatoare de curent, cleme de diferite tipuri, izolatoare, dar și alte utilaje necesare pentru procesul de furnizare a energiei electrice pe teritoriul Ucrainei”, informează IGSU.

Bunurile materiale vor fi recepționate și transportate în orașul Khmelnytskyi de către angajații IGSU.

„Republica Moldova este solidară cu Ucraina, oferindu-i sprijinul și ajutorul continuu pentru poporul ucrainean”, mai anunță IGSU.

Decizia de acordare a asistenței internaționale Ucrainei, a fost luată de Guvernul Republicii Moldova, conform Hotărârii de Guvern din 10 mai 2023.

Articole asemănătoare

Back to top button