fbpx

foto | Polițiștii moldoveni iau exemplu de la estonieni. Angajații INP i-au luat la ochi pe șoferii băuți și cei vitezomani

Astăzi, timp de două ore ale dimineții, INP a desfășurat operațiuni de depistare a șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice și a celor care depășesc limita de viteză admisă. Testul a fost realizat printr-un model estonian, cu scopul de a crește gradul de siguranță în trafic.

Cu aparatul „Drager”, au fost testați 600 de șoferi și niciunul nu conducea sub influența alcoolului. Însă, la capitolul viteză au fost depistați și documentați 25 de conducători auto care au apăsat pe accelerator.

Testul a fost făcut în urma unor analize a accidentelor, în care INP a stabilit că principalele cauze generatoare sunt: conducerea în stare de ebrietate la volan și depășirea limitei de viteză. De la începutul anului, acestea au luat viața a 32 de oameni și au schimbat în totalitate viața altor 216 care au suferit diferite traumatisme.

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că acțiunile desfășurate în ultima perioadă au obiectivul de a asigura un trafic rutier sigur, prin reducerea accidentelor grave, descurajarea conduitei antisociale și conștientizarea participanților cu privire la pericolele la care se expun și îi implică pe ceilalți atunci când nu respectă regulile de circulație.

Articole similare

Close