fbpx

foto | PDM dezminte că Plahotniuc ar fi votat cu o zi înaintea scrutinului. Gamurari: „Se promovează idei năstrușnice”

Mai multe instituții media au speculat faptul că liderul formațiunii PDM, Vladimir Plahotniuc, ar fi votat la alegerile parlamentare nu în ziua scrutinului, dar cu o zi înainte. Asta după ce a fost observat că videoul partidului, unde Plahotniuc votează, a fost încărcat pe Youtube pe 23 februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși materialul publicat poartă titlul: „24.02.2019 Declarație Vlad Plahotniuc după votare”, în descriere, acesta apare cu data de 23. Totodată, ceea ce a dat de bănuit este și faptul că, în comparație cu alți candidați, liderul PDM a mers la vot fără a anunța presa ora și locul unde va vota.

După ce informația a fost distribuită, purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gamurari, a venit cu o reacție, dezmințind aceste speculații și specificând că „s-au promovat cele mai năstrușnice idei prin ştiri negative, iar că acest lucru este regretabil”.

„Partidul Democrat din Moldova atrage atenţia cetăţenilor asupra unei ştiri false ce a fost promovată marţi pe mai multe site-uri.

Pentru a risipi orice confuzie, precizăm că videoclipurile încărcate pe YouTube.com (inclusiv cele încărcate în Republica Moldova) primesc în mod automat data şi ora din oraşul San Bruno, California, de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, acolo unde se află sediul şi serverele YouTube.

Între Chişinău şi San Bruno există o diferenţă de fus orar de 10 ore în favoarea Chişinăului, prin urmare un videoclip încărcat dimineaţa devreme la Chişinău apare pe YouTube ca fiind plasat în seara zilei precedente. Exact aceasta a fost situaţia cu videoclipul încărcat de PDM pe YouTube.

În loc să se fi grăbit să tragă concluzii eronate pe baza zilei şi orei de plasare a videoclipului care prezenta exercitarea dreptului la vot al preşedintelui PDM, mijloacele de informare menţionate ar fi putut consulta un specialist IT sau orice persoana care încarcă videoclipuri pe YouTube şi ar fi primit imediat explicaţia simplă, raţională, corectă”, a declarat reprezentantul PDM, într-un comunicat.

Articole asemănătoare

Back to top button