fbpx

foto | Operativitate și implicare maximă. La Orhei au fost procurate ATV-uri de ultimă generație pentru a curăța străzile

La Orhei serviciile specializate lucrează non-stop pentru a asigura confortul și siguranța cetățenilor. Recent, a fost dublat numărul de autospeciale pentru deszăpezire, precum și numărul de muncitori care au lucrat pe toate străzile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, la moment, la deszăpezire sunt implicate peste 25 de utilaje, dintre care 6 proaspăt procurate, de ultimă generație și de o performanță deosebită. De asemenea, pentru curățarea trotuarelor de pe teritoriul Orheiland-ului a fost cumpărat și ATV-uri. În același timp, în procesul de lucru sunt implicate peste 60 de persoane, care activează, inclusiv, și pe timp de noapte.

Totodată, sunt curățate și zonele adiacente ale instituțiilor publice – școli, grădinițe și spitale, iar trotuarele cu trafic pietonal sporit sunt deszăpezite cu utilaje echipate cu perie. Atât pe străzi, cât și pe trotuare acționează sărărițe, care împrăștie material antiderapan, pentru a împiedica formarea poleiului. Și în curțile blocurilor au fost curățate căile de acces, prioritate având cele în care locuiesc mai mulți bătrâni.

Datorită măsurilor întreprinse, în oraș se circulă în regim normal de iarnă, iar colaboratorii Gărzii Populare acordă asistență la trecerile de pietoni, școli, grădinițe.

Autoritățile publice ale mun. Orhei îi îndeamnă pe conducătorii auto să circule cu prudenţă sporită, pentru a evita accidentele rutiere şi să nu parcheze pe străzile şi bulevardele unde lucrează utilajele de deszăpezire.

Articole asemănătoare

Back to top button