fbpx

foto | Luptătorul moldovean de stil greco-roman Alexandrin Guțu a devenit campion mondial U-23

Luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu a devenit campion mondial U-23.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În finala categoriei de până la 77 kg, sportivul nostru l-a învins pe azerul Khasay Hasanli. Până a intra în posesia medaliei de aur, Alexandrin Guțu a mai învins reprezentanți din Serbia, Albania, Belgia și Kârgâzstan.

Alexandrin Guțu a devenit anul acesta și campion european la această categorie de vârstă, titlul câștigat chiar în fața aceluiași sportiv din Azerbaidjan.

Pe podium la proba greco-romane a urcat și Vitalie Eriomenco. Sportivul, care este originar din Căușeni, a cucerit medalia de bronz în categoria de greutate de până la 63 kg, după ce l-a învins în duelul pentru locul trei pe un reprezentant din India.

Ministerul Educației și Cercetării felicită luptătorii noștri pentru medaliile obținute și le mulțumește antrenorilor Mihail Cucu și Roman Zgardan pentru munca depusă.

Lotul național de lupte a obținut la Campionatul Mondial U-23 de la Tirana, Albania 6 medalii – 2 de argint la lupte libere, 1 medalie de aur și 1 de argint la lupte feminine și o distincție de aur și una de bronz la stilul greco-roman.

Foto: mec.gov.md
Foto: mec.gov.md
Foto: mec.gov.md

Articole asemănătoare

Back to top button