fbpx

foto | „James Bond”, pe străzile din Moldova. Un automobil cu geamurile umbrite, surprins în timp ce „zbura” cu 155 km/h

Un șofer „curajos” ar putea scoate din buzunar zeci de mii de lei după ce a fost surprins conducând automobilul cu 155 km/h. Mai mult decât atât, pentru faptul că avea geamurile umbrite și nu a stopat la indicația poliției, bărbatul, originar din Comrat, ar putea rămâne fără permis de conducere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a fost observat în apropiere de Băcioi, în timp ce „zbura” ca vântul spre Cimișlia, unde a și fost stopat, după ce inițial a ignorat semnalele poliției de a opri. Conducătorul de 47 de ani a fost sancționat contravențional conform articolului 236 al. 3 ce prevede depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum mai mult de 40 km/oră, stabilindu-i amendă de 1800 lei și 5 puncte de penalizare.

De asemenea, acesta avea parbrizul și portierele din față umbrite, primind amendă în sumă de 1200 lei și 3 puncte de penalizare. Totodată, conform articolului 241 al. 1 pentru neîndeplinirea de către conducătorul de vehicul a indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul, fiind în drept legal agentul de patrulare i-a ridicat permisul de conducere șoferului, înaintându-l în instanța de judecată pentru stabilirea sancțiunii.

În cazul dat după ultimele modificări, legislația prevede amendă de la 17.000 până la 25.000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 40 la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 6 luni la 1 an.

Articole asemănătoare

Back to top button