fbpx

foto | Încă patru deputați au părăsit Partidul Democrat. Toți aderă la grupul Pro Moldova

Partidul Democrat rămâne fără încă patru deputați. În această dimineață, Oleg Sîrbu, Elena Bacalu, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc au anunțat că părăsesc fracțiunea și aderă la noul grup parlamentar (format din foști membri ai PD) – Pro Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputatul Oleg Sîrbu a plasat pe pagina de Facebook doar declarația oficială, fără a comenta în vreun fel decizia luată.

„Am luat act de apelul lansat de fostul coleg și liderul echipei Pro Moldova, Andrian Candu, cu privire la consolidarea opoziției parlamentare pe o platformă unică de solidaritate națională. Este imperios necesar de a ne conjuga eforturile pentru binele societății. Din păcate, împreună cu echipa PDM aceste deziderate deja nu mai sunt posibil de realizat. Prea multe ezitări și dezamăgiri. Vreau să cred că cetățenii care au aplicat ștampila în buletinul de vot pentru PDM la ultimele alegeri parlamentare au votat, în egală măsură, și pentru mine, iar acum îmi vor susține poziția.

Am citit și mesajele de „adio” ale unor colegi, m-am regăsit în ele și am conștientizat că vreau și eu sa trăiesc aceleași sentimente de independență și libertate în luarea deciziilor, precum și să fiu auzită, iar prin vocea mea sa fie auziți cetățenii. Am văzut și reacția altor colegi, una „necomentabilă”. O nouă lecție neînsușită! Astfel, declar că – începând cu ziua de astăzi – părăsesc majoritatea parlamentară, fracțiunea și Partidul Democrat din Moldova! În vederea soluționării în comun a sarcinilor trasate, ader la grupul Pro Moldova din Parlament și la platforma de unitate și solidaritate!”, a scris Elena Bacalu pe Facebook.

„În urma discuțiilor care au avut loc la ultima ședință a fracțiunii PD am înțeles definitiv că nu mai suntem o echipă capabilă să facă față provocărilor de ultimă oră, iar luptele interne duc la dezintegrarea acestei formațiuni politice! Astăzi, împreună cu Vladimir Vitiuc am decis să răspundem apelului fostului coleg Andrian Candu cu privire la necesitatea consolidării opoziției parlamentare în baza unui bloc de solidaritate națională. Nu mai avem timp de ezitări. Trebuie să acționăm prompt și urgent. În acest sens acceptăm să aderăm la acest bloc unit al opoziției parlamentare”, a declarat Violeta Ivanov.

Până acum, de la PDM au plecat deputații: Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici, Grigore Repesciuc, Gheorghe Brașovschi și Ruxanda Glavan.

Articole asemănătoare

Back to top button