fbpx

foto | În Moldova au locuit rinoceri fără corn? Descoperirea uluitoare făcută într-o carieră de nisip din Călărași

O descoperire uimitoare ne lasă cu multe semne de întrebare – într-o carieră de nisip din raionul Călărași al Republicii Moldova au fost găsite trei cranii pietrificate, care datează de milioane de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acestea au fost depistate de olarul Vasile Goncear, în satul Hoginești, în propria și singura carieră de argilă pentru olărit și nisip pentru construcții. Totul s-a întâmplat în timpul unor săpături, realizate pentru a extrage lut. Inițial, olarul nu avea nici cea mai vagă idee că ar fi vorba de rămășițile unor animale care au trăit cu milioane de ani în urmă, gândindu-se doar că ar putea fi oasele unor pești mari.

„Din start am găsit o bucată din maxilar, iar pe parcursul lucrărilor – și un craniu. Am strâns mai multe bucățele de oase foarte vechi, care erau acoperite cu piatră. Nu se înțelegea exact ce sunt acele rămășițe, cert era că sunt foarte vechi și aveau o formă deosebită. Din acest motiv, am apelat la specialiști ca să efectueze câteva investigații. Cu o zi înainte ca aceștia să ajungă, am mai găsit un craniu întreg”, a declarat Vasile Goncear pentru Sputnik.

După ce au aflat de această descoperire, paleontologii au plecat la fața loculului. Timp de o săptămână, zile în care au analizat locul și rămășițele găsite, cercetătorii au fost cazați în casa olarului – care i-a ajutat în toată această perioadă.

„Era vorba despre rinocerii fără corn, rămășițele cărora se aflau în nisip aproximativ între 10-12 milioane de ani. Sunt două cranii de rinoceri maturi și unul de un bebeluș. Se presupune că au fost o familie”, a anunțat autorul descoperirii.

Olarul a mai relatat pentru sursa citată că două relicve vor fi păstrate la muzeul „Casa Olarului”, iar cea de-a treia – la Muzeul de Etnografie din Hoginești.

Articole asemănătoare

Back to top button