fbpx

foto | Holocaust: Imagini cutremurătoare. În Israel au fost comemorate cele șase milioane de evrei uciși pe vremea lui Hitler

În Israel au fost ținute două minte de reculegere în memoria celor șase milioane de evrei uciși în Holocaust. Comemorarea a început încă miercuri seara, când la Memorialul evreilor s-au adunat sute de oameni, în frunte cu președintele și premierul țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În memoria victimelor nazismului au fost depuse coroane de flori și au fost aprinse șase torțe.

„La 80 de ani de la izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, trebuie să privim realitatea de azi direct în ochi. Europa – ca şi alte ţări ale lumii – se schimbă din nou. Astăzi, Europa este încă o dată urmărită de fantomele trecutului. Ideile de superioritate, xenofobie, cazurile de antisemitism cresc alarmant”, a declarat preşedintele Israelului, Reuven Rivlin.  

Premierul Benjamin Netanyahu, a adăugat că deși Iranul amenință Israelul, ei nu vor ceda.

„Spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în timpul Holocaustului, suntem capabili şi hotărâţi să ne apăram”, a accentuat prim-ministrul.

Joi, la ora locală 10:00 s-a aşternut o tăcere solemnă în memoria victimelor Holocaustului, transmite trm.md.

În timpul celor două minute au răsunat sirenele care au amplificat și mai mult emoția.

În această zi, în Israel nu s-a lucrat, traficul a fost întrerupt, iar oamenii s-au oprit din orice activitate pentru a aduce un omagiu victimelor Holocaustului.

Imagini cutremurătoare din vremea Holocaustului, de la care ți se sfâșie inima:

Articole asemănătoare

Back to top button