fbpx

foto | Eleva unui liceu din capitală, acuzată că ar fi obținut ilegal mai multe note de 10: „Este vorba de invidie”

La Liceul „Ion Creangă” din sectorul Râșcani al capitalei una dintre eleve pare să exceleze văzând cu ochii. Asta, deși, pe lângă notele de 10, adolescenta are numeroase absențe. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Meritele, însă, nu ar fi ale sale, spune un alt elev al instituției, care a expediat presei mai multe fotografii cu notele din catalog. Acesta mai menționează că eleva cu prenumele Mihaela ar fi în relații foarte bune cu unii dascăli, care i-au mărit considerabil media chiar la sfârșit de an. Din imagini se poate observa că, deși mediile altor colegi ai Mihaelei, precum Cornel și Ion, rămân neschimbate, media adolescentei este modificată de la 8,20 la 8,71.

Mai mult, autorul fotografiilor spune că Mihaela ar dori să primească ordinul „Gheorghe Cașu” pentru rezultate foarte bune la învățătură. Administrația liceului crede, însă, altceva.

„Premiul „Gheorghe Cașu” este o surpriză pentru toți absolvenții instituției. Toți premianții sunt anunțați exclusiv în ziua careului solemn. Dacă colegii Mihaelei cumva au dedus că ar putea fi Mihaela, atunci indirect recunosc că Mihaela ar merita acest premiu”, spune administrația.

Cât despre note, directorul Liceului Teoretic „Ion Creangă”, Corneliu Solomon, a declarat că, după instituirea unei Comisii care să verifice deducerea notelor elevilor din clasele absolvente, a IX-a și a XII-a, la mai multe discipline au fost depistate erori de calcul a mediilor semestriale ale câtorva elevi, însă, notele de 10 ale Mihaelei sunt obținute pe merit.

Informația ne-a fost confirmată și de unul dintre colegii tinerei, care spune că la baza declarațiilor făcute de autorul fotografiilor ar sta invidia.

„Mihaela este o persoană de treabă, străduitoare, depune maxim efort la școală. În această perioadă a dat dovadă de note mari și rezultate impunătoare la învățătură, dar și în afara liceului. A avut foarte multe proiecte internaționale legate de voluntariat. Ea era mereu în relații bune cu profesorii, pentru că se implica foarte mult în viața școlii. De aceea, nu văd nimic suspect în chestia dată și consider că este doar o eroare umană și o invidie din partea altor colegi de clasă”, a mențioanat unul dintre colegi.

În context, eleva susține că este mai mult șocată decât supărată, pentru că „este destul de josnic” modul în care au atacat-o unii dintre elevi.

„Este încă o dovadă cât de umil gândește societatea noastră, fiind bazată mereu doar pe invidie. Presupun eu că timp de trei ani am reușit să demonstrez atât prin activități școlare, cât și extrașcolare că media și reușitele mele au fost muncite doar sincer, prin nopți nedormite, atât cu susținerea profesorilor, cât și a părinților. Ceea ce a făcut colega mea este foarte josnic”, ne-a spus Mihaela.

Tânăra a mai adăugat că trăiește un sentiment de milă pentru simplul fapt că în loc să se concentreze pe pregătirea pentru Bacalaureat, unii se ocupă cu distribuirea unor informații false.

Articole asemănătoare

Back to top button