fbpx

foto | După aproape un an de lucru, 109 de trepte au fost reabilitate. Când vor fi gata scările de granit din parcul Valea Morilor?

Reprezentanții de la Primăria mun. Chișinău au anunțat că săptămâna trecută au fost reluate lucrările pentru reabilitarea scărilor de la intrarea în parcul Valea Morilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lucrările au fost parțial stopate pe parcursului lunii ianuarie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. În prezent, pe șantier are loc montarea pavelelor pluviale, iar în paralel sunt desfășurate lucrări de pregătire pentru turnarea ultimei etape a pereților de sprijin și de calibrare a plăcilor de granit pentru placarea treptelor.

Din totalul de 232 de trepte, 109 sunt reabilitate, iar placarea cu marmură a pereților este executată în proporție de 30%.

Reconstrucția Scării de Granit a început în luna iunie 2018 și a fost posibilă datorită unui grant în valoare de aproape 19 milioane de lei (circa 920.000 de euro), oferit de Consiliul local al Sectorului 1a municipiului Bucureşti, România.

Totodată, Primăria promite că lucrările vor fi gata până la începutul lunii iulie curent.

Articole asemănătoare

Back to top button