fbpx

foto | Două moldovence au cucerit Cappadocia: Au alergat 120 km în 23 de ore

Două moldovence au reprezentat Republica Moldova, în perioada 14-15 octombrie, la cursa Salomon Cappadocia Ultra Trail 2023, una dintre cele mai populare curse la nivel mondial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta are trei distanțe, iar Nelly Gîștemulte și Oxana Antipina au făcut-o pe cea mai lungă, de 120 de km, cu o acumulare de 3745 metri. A durat 23 de ore și 33 de minute, spun fetele. Acestea au luat locul 20 din 49 de femei înscrise pentru distanța respectivă.

Potrivit alergătoarei, Nelly Gîștemulte, care recent a mai participat la un maraton similar în România, experiența din Turcia a fost una nemaipomenită. Tânăra ne-a spus că nu se oprește aici, iar următoarea provocare va fi maratonul de 170 km.

Salomon Cappadocia Ultra Trail și-a sărbătorit a zecea aniversare în acest an, cu aproape 2434 de sportivi din întreaga lume venind să alerge prin Patrimoniul Mondial UNESCO.

Pentru a ajunge să participe la Cappadocia Ultra Trail, moldovencele spun că au avut nevoie de o pregătire minuțioasă care a implicat un regim alimentar strict, cât și antrenamente zilnice, sub ghidajul ultramaratonistului și antrenorului Vitalie Gheorghiță.

Potrivit Oxanei Antipina, primii 50 km din distanța parcursă au fost cei mai dificili. La un moment dat era pe calea de a renunța, însă, datorită încurajării prieteni sale de cursă, aceasta a ajuns cu brio la finiș.

Participarea la evenimentul sportiv de o anvergură atât de mare, le-a costat pe maratoniste peste 100.000 de lei, bani din buzunarele personale.

Cappadocia este o regiune uimitoare a Turciei, una dintre cărțile sale de vizită și unul dintre cele mai vizitate locuri din țară.

Timp de zece ani, cursa a devenit favorită printre alergătorii de trail.

Foto: Nelly Gîștemulte
Foto: Nelly Gîștemulte
Foto: Nelly Gîștemulte
Foto: Nelly Gîștemulte

 

Articole asemănătoare

Back to top button