fbpx

foto | Două femei, născute în Republica Moldova, au fost reținute în timpului asaltului asupra clădirii Congresului SUA

Printre persoanele reținute în timpul acțiunilor care s-au desfășurat pe 6 ianuarie la Washington, când un grup de susținători ai fostului președinte american, Donald Trump, a luat cu asalt clădirea Congresului SUA, sunt două femei cu origini moldovenești, scrie Oregon Live, care citează portalul Buzzfeed.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre Eugenia Malimon, în vârstă de 54 de ani și fiica sa, Kristina Malimon, de 28 de ani. Acestea au fost reținute pentru încălcarea stării de asediu, declarată de autoritățile americane, precum și pătrundere prin efracție.

În timpul procesului de judecată, Eugenia Malimon a solicitat un translator care să îi traducă din engleză în rusă. Potrivit profilului său de Instagram, Kristina Malimon este o susținătoare aprigă a fostului președinte american, Donald Trump.

https://www.instagram.com/p/CJMf9ORBv_H/?utm_source=ig_embed

Potrivit unui video de pe profilul de Instagram al Kristinei Malimon, atât ea, cât și mama ei au fost născute în Republica Moldova.

Protestatarii pro-Trump au intrat în clădirea unde Congresul să fie confirmată victoria lui Biden. Şedinţa a fost întreruptă, iar în Capitoliu au avut loc ciocniri violente între susţinătorii preşedintelui Donald Trump şi poliţie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button