fbpx

video | Ciocniri violente în Congresul de la Washington. Susținătorii lui Trump au intrat cu forța în Capitoliu, unde a început validarea rezultatulor alegerilor

Protestatarii pro-Trump au intrat în clădirea unde Congresul se întâlneşte pentru a confirma victoria lui Biden, relatează Mediafax. Şedinţa a fost întreruptă. Au loc ciocniri violente între susţinătorii preşedintelui Donald Trump şi poliţie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poliţia a precizat că evacuează zonele din apropierea Capitolului după ce protestatarii pro-Trump au intrat în perimetrului complexului.

Mai mulţi poliţişti care păzeau Capitol nu au putut să oprească valul. Sute au ridicat şi au dat deoparte baricadele, strigând „înainte!” în timp ce alergau pe dealul în care se află Capitolul, relatează Washington Post.

În interiorul clădirii, Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au iniţiat sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, organism care a confirmat victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Poliţia a dispus evacuarea anexei „Cannon” şi a „Bibliotecii Madison” a Congresului SUA, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Conform surselor citate, mai multe obiecte suspecte au fost găsite în apropierea Capitoliului, iar una seamănă cu un dispozitiv exploziv artizanal. Cel mai probabil, este vorba de obiecte plasate pentru a genera o falsă alertă de securitate.

Vezi și: Trump, înainte ca Congresul să se expună asupra validității scrutinului: „Nu vom recunoaște niciodată înfrângerea. Am câștigat aceste alegeri”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button