fbpx

Trump, înainte ca Congresul să se expună asupra validității scrutinului: „Nu vom recunoaște niciodată înfrângerea. Am câștigat aceste alegeri”

Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, a afirmat miercuri în faţa susţinătorilor săi entuziaşti că nu-şi va recunoaşte „niciodată” înfrângerea în scrutinul de la 3 noiembrie în faţa democratului Joe Biden, afirmând din nou, fără să prezinte vreo dovadă, că alegerile au fost însoţite de fraude pe scară largă, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Nu vom ceda niciodată. Nu vom recunoaşte niciodată”, a declarat Trump în faţa participanţilor la un miting – finanţat de echipa sa de campanie – în zona Parcului Ellipse, în apropiere de Casa Albă. „Vom opri acest furt”, a declarat el, cu două săptămâni înaintea preluării funcţiei de către preşedintele ales Joe Biden.

Am câştigat aceste alegeri şi le-am câştigat la scară mare”, a spus Trump, insistând asupra ipotezei fraudei electorale.

De asemenea, Trump i-a cerut miercuri vicepreşedintelui său Mike Pence să nu certifice victoria lui Joe Biden în cadrul sesiunii extraordinare a Congresului, calificându-i pe aleşii republicani drept „slabi” şi „patetici”.

Dacă Mike Pence face treabă bună, noi vom câştiga alegerile”, a declarat preşedintele aflat la final de mandat în faţa mulţimii de susţinători adunaţi la Washington. „Dacă nu o va face, va fi o zi tristă pentru ţara noastră”, a adăugat el, lăsând să se înţeleagă că se îndoieşte de atitudinea vicepreşedintelui său.

Mike Pence urmează să prezideze o sesiune comună a Congresului pentru a înregistra formal votul marilor electori în favoarea lui Joe Biden. Rolul său este strict protocolar.

Cu puțin timp înainte de începutul sesiunii comune a Congresului, vicepreședintele Mike Pence a anunțat că nu își va încălca rolul constituțional pentru a îl ajuta pe Trump. În cadrul unui comunicat adresat colegilor săi din Congres el spune că nu are autoritatea de a respinge voturi din partea Colegiului Electoral și că nu are de gând să își depășească rolul formal.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button