fbpx

foto | De Paște – acasă. Anul acesta, mai mulți moldoveni s-au grăbit să revină în țară pentru a sărbători

Anul acesta, în ajunul sărbătorilor pascale, numărul călătorilor care au trecut frontiera a fost mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. Comparativ cu anul 2018, fluxul de călători a crescut cu 6,09% și a constituit 61.718 de traversări, dintre care aproape 30.000 efectuate de moldoveni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit poliției de frontieră, la ora actuală, toate punctele de trecere activează în regim normal, iar pentru a fluidiza traficul în această perioadă a fost dublat numărul persoanelor de la posturi. Totodată, cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 9800 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 9116 traversări persoane,
PTF Sculeni – 5067 traversări persoane,
PTF Otaci – 6422 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 4456 traversări persoane,
PTF comun Palanca – 3362 traversări persoane,
PTF Cahul – 2843 traversări persoane,
PTF Costești – 2950 traversări persoane,
PTF comun Criva – 2755 traversări persoane.

De asemenea, persoanele care au traversat frontiera au fost plăcut surprinse cu urări de bine și pliante cu mesaje de sărbătoare.

Amintim că în perioada pascală, au fost întreprinse mai multe măsuri pentru a fluidiza traficul transfrontalier: a fost suplinit numărul de polițiști de frontieră, folosirea la maxim a tuturor punctelor de trecere, infrastructurii și capacității logistice ale acestora, redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic.

 

Articole asemănătoare

Back to top button