fbpx

foto | Cunoaște-o pe Mihaela Anton, o voluntară activă pe care carantina nu o oprește să trăiască această vară la maxim

Mihaela Anton este una dintre tinerii pentru care, după instituirea regimului de carantină, viața a luat o întorsătură radicală. Aceasta avea un mod de viața activ, participând regulat la activități de voluntariat și alte traininguri de dezvoltare personală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

ZUGO a realizat un interviu cu Mihaela pentru a afla cum arăta rutina ei zilnică înainte de carantină și ce schimbări s-au produs odată cu debutul pandemiei în Moldova.

Tânăra ne-a relatat că lucra ca voluntar la emisiunea creată de tineri – Abraziv, era membră activă a Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico”, se ocupa cu teatrul și studia limbile străine.

Foto: Mihaela Anton

„Pe lângă faptul că sunt elevă, deci școala este o preocupare majoră, sunt și genul de persoană care nu poate sta locului. Aveam grijă ca în fiecare zi a săptămânii să fac câte ceva. Da, poate deveni obositor, dar mă ocupam cu ce îmi place, iar asta compensa toată munca depusă. Îmi plăcea să fiu mereu pe fugă, să îmi reîntâlnesc prietenii și să îmi întrec limitele. Carantina, mi-a dat viața socială peste cap…”, spune Mihaela.

Foto: Mihaela Anton

Am fost curioși să aflăm cu ce s-a ocupat Mihaela de la începutul verii și până acum. 

„Capriciile vremii și restricțiile impuse nu sunt un obstacol în calea bucuriei mele. Iubesc vara! Îmi place să am viața ordonată și ocupată, dar libertatea verii este mai mult decât bine primită. Acum că orele online s-au terminat, mă pot bucura de propriul meu orar. Mă trezesc și mă culc când îmi place, mă plimb prin grădină și mă văd cu prietenii mei.

Uneori, tot de ce ai nevoie este o mică pauză. Cu toate acestea, încă fac voluntariat, cum am menționat mai devreme, în mediul online. „Artico” nu stă nici o clipă pe loc, iar pentru cei care ne urmăresc activitatea, sunt o groază de evenimente care sunt organizate pe internet, doar la un clic distanță”, ne-a asigurat Mihaela.

Pentru mai multe detalii despre evenimentele organizate de „Artico”, puteți accesa rubrica Cariera mea.

Foto: Mihaela Anton

Mihaela Anton este convinsă că, dacă îți dorești, poți să folosești timpul liber din plin, iar în același timp să respecți normele anti-COVID-19. Iată câteva dintre sugestiile fetei pentru adolescenții „însetați” de cunoștințe și noi provocări, care vor să trăiască vara 2020 la maxim.

Începe studiul unei limbi străine

Întotdeauna a fost un atu să cunoști cât mai multe limbi străine. Profită de timpul liber și înscrie-te la cursuri online sau privește producții cinematografice în limba pe care dorești să o înveți. La început adaugă subtitre, însă treptat obișnuiește-te să privești fără.

Lecturează

Lectura este și ea una dintre activitățile care nu trebuie să lipsească din rutina zilnică. În acest context, Mihaela recomandă cititorilor ZUGO trei cărți care au impresionat-o.

 „Istoria Secretă” de Donna Tartt

„Circe” de Madeline Miller

„A Mind for Numbers: How to Excel at Math and Science” de Barbara Oakley.

Perfecționează-ți abilitățile de fotograf

Ieși în natură, vizitează locurile pe care nu le-ai descoperit până acum și surprinde cele mai frumoase peisaje.

Creează-ți un blog online

Dacă îți place să scrii și să îți exprimi emoțiile prin cuvinte, blogul e opțiunea perfectă pentru tine.

Angajează-te și câștigă proprii bani

Protagonista interviului nostru încurajează tinerii care au vârsta necesară să își găsească un post de muncă, fie el full-time sau part-time.

Visul fiecărui tânăr este să aibă proprii bani de buzunari și să nu depindă de părinți pentru orice”, susține Mihaela.

Foto: Mihaela Anton
Dacă cunoști pe cineva care are o pasiune sau un talent deosebit și merită să devină eroul unui material marca ZUGO, scrie-ne pe pagina de Facebook sau Instagram

 

Articole asemănătoare

Back to top button