fbpx

foto | Cristina Gheiceanu, despre momentul în care și-a întâlnit fetița: „La spital nu am luat nimic cu mine. Până și haine pentru bebeluș ți se oferă”

Cristina Gheiceanu, bloggeriță și fostă prezentatoare TV, povestește despre sarcină, grija pe care a primit-o în maternitatea din Elveția și momentul în care și-a întâlnit fetița. Aceasta a scris pe blogul său că, făcând abstracție de durerea pe care a simțit-o în timpul travaliului, toată această experiență a maternității a fost un vis frumos.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cristina descrie întreaga perioadă a sarcinii pe care a trăit-o în Elveția, iar, potrivit ei, primul pas important pe care trebuie să îl facă o viitoare mămică este să își caute un cabinet ginecologic în care să-i fie monitorizată sarcina.

„Cea mai tare parte a acestor cabinete este că acolo îți fac toate analizele necesare, iar rezultatele ajung direct în calculatorul ginecologului. Efectiv, vii acolo, dai analizele și în 10 minute, până te cheamă ginecologul în cabinet, rezultatele deja sunt gata”, scrie ea.

Când a venit momentul mult așteptat, cel în care urma să-și vadă fetița, Cristina spune că a sunat din timp la spital, iar când a ajuns acolo, totul era deja pregătit.

„În timp ce aparatul la care eram conectată arăta intensitatea contracțiilor mele, moașa ne explica și mie, și lui Ovidiu, ce se va întâmpla mai departe, la ce trebuie să ne așteptăm, ce metode de a reduce durerea sunt”, susține Cristina.

Aceasta se amuză de faptul că soțul, la fiecare contracție a ei, apăsa butonul roșu destinat apelurilor de urgență în caz de dureri intense.

De asemenea, Cristina remarcă grija cu care sunt tratate viitoarele mămici în Elveția:

„După naștere, mi-a fost adusă o boxă cu toate lucrurile necesare unei proaspete mămici. Eu la spital nu am luat nimic cu mine. Până și haine pentru bebeluș ți se oferă”, menționează ea.

Cât despre perioada postnatală, Cristina spune că în prima zi vine un consultant în alaptare care explică cum trebuie efectuată corect procedura. În a doua zi, atât mămicile, cât și tăticii sunt învățați cum să schimbe un scutec, cum să facă baie bebelușului, cum să scoată aerul dupa ce micuțul mănâncă, etc.

„Totul se învață acolo și neapărat în prezența tatălui. În camera în care se schimbă haina și pampersul copilului, mereu e o asistentă medicală care urmărește cum faci totul și dacă vede că te iau transpirațiile, se apropie și oferă ajutor cu mult calm”, adaugă Cristina.

Bloggerița a apreciat condițiile din instituția medicală și spune că nu a mâncat la niciun hotel de cinci stele cum a făcut-o în spital.

În prima perioadă după ce au ajuns acasă, familia era vizitată de o moașă care cântărea fetița și răspundea la întrebările părinților.

„Aceste vizite ne-au prins atat de bine…că nici cuvinte nu găsesc. Aveam și un număr de telefon 24 din 24, pentru întrebări urgente. Toata această atenție și grijă pe care o primești te face sa te simți în siguranță”, zice ea.

De asemenea, Cristina s-a arătat de-a dreptul impresionată de implicarea tăticilor în creșterea copiilor și de accentul pus încă din timpul sarcinii.

Articole asemănătoare

Back to top button