fbpx

foto | Controale ANSA în piețe și magazine: Mai multe produse alimentare, scoase din comerț din cauza termenului de valabilitate expirat

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Cimișlia și Basarabeasca au efectuat controale inopinate la piețile agroalimentare și magazinele din teritoriu. În cadrul verificărilor au fost depistate un șir de abateri. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialiștii ANSA au constatat comercializarea produselor alimentare în lipsa actelor de proviniență, cu termenul de valabilitate expirat; nerespectarea cerințelor referitor la vecinătatea produselor alimentare și a regimului termic de pastrare a produselor ușor alterabile; etichetarea incorectă a produselor expuse comercializării.

Din comerț au fost retrase zece kg de produse de cofetărie, cinci torte, șapte kg de produse lactate, trei kg de pește, șase kg de produse de patiserie, precum și conserve din pește, ciuperci conservate, băuturi răcoritoare și porumb conservat, toate fiind cu termenul de valabilitate expirat.

De asemenea, au fost depistate produse și semiproduse din carne (două kg de carne tocată, patru kg de gambe de pui broiler și cinci kg de mici congelați) în lipsa etichetei și a certificatelor de însoțire.

În rezultatul controalelor au fost intocmite cinci procese-verbale de contravenție și aplicate amenzi în sumă de 11.300 de lei.

Și inspectorii ANSA din raionul Telenești au efectuat un șir de controale în unitățile de comerț și unitățile de alimentație publică în localitățile raionului. În cadrul verificărilor au fost depistate aceleași timpuri de neconformități, fiind întocmite trei procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate sancțiuni sub formă de amenzi.

Articole asemănătoare

Back to top button