fbpx

foto | Cazul moldovenilor blocați pe aeroportul din Paris: Aceștia au primit ajutor de la francezi. Cum au reacționat autoritățile noastre?

Ieri, în jur de 220 de moldoveni au rămas blocați pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, după ce ar fi trebuit să ajungă în țara de baștină cu o cursă charter, care – de fapt – nu era autorizată. Cetățenii s-au arătat indignați și au acuzat autoritățile de acest lucru. Ulterior, premierul Republicii Moldova a venit cu o reacție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit autorităților noastre, moldovenii au fost chemați la aeroport printr-o înșelăciune, dat fiind faptul că Republica Moldova nu autorizase zborul, iar compania care a organizat cursa este una de transport rutier, și nu aerian. Mai mult, conaționalii susțin că au achitat pentru un bilet 300 de euro, pe când costul real ar fi de 220 de euro.

„Vă rugăm să manifestați maximă atenție atunci când procurați tichete avia pentru cursele charter. Nu procurați tichete la curse charter înainte ca zborurile respective să fie autorizate de Comisia Situații Excepționale.

În jur de 220 persoane au fost induse în eroare de escroci, inclusiv politici, mințindu-i că e autorizat un zbor de la Paris. CSE a autorizat zborul pentru mâine, iar escrocii intenționat au adunat oamenii în aeroport astăzi, ca să-și bată joc de ei. În mintea lor bolnavă, acești escroci cred că câștigă capital politic prin asemenea provocări. Rog cetățenii noștri să nu vină la aeroporturi înainte de a se convinge că zborul este autorizat”, a reacționat aseară prim-ministrul.

Ulterior acesta a precizat care sunt cursele organizate și autorizate de țara noastră pentru zilele care urmează, dar și a spus ce va întreprinde în acest caz: „Vreau să-mi cer scuze în fața tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care se chinuie în această perioadă să ajungă acasă de pe meleaguri străine. Știu pe propria piele ce-nseamnă să stai zile și nopți prin aeroporturi. Împreună cu colegii mei de la MAEIE facem ce ne stă în puteri, pentru a ajuta miile de oameni prinși între hotarele Europei. Îmi pare rău că putem autoriza zilnic un număr limitat de zboruri charter”.

Cu toate acestea, moldovenii au trebuit să înnopteze la Paris, motiv pentru care au fost ajutați de autoritățile franceze. Cel puțin asta spun ei într-o postare, unde au precizat că au primit mâncare și paturi, pe care le-au amplasat pe holuri. Cetățenii ar urma să ajungă astăzi în țară.

Articole asemănătoare

Back to top button