fbpx

foto | Beneficiile consumului de fructe de mare. Delicii sănătoase de la METRO

În fuga după bunuri materiale, adesea nu acordăm destulă atenție sănătății fizice și mentale. Specialiștii recomandă insistent consumul produselor cât mai naturale pentru a ne echilibra necesitățile organismului în materie de substanțe nutritive. De unde să le luăm dacă nu din pește și delicioasele fructe de mare, produse esențiale pentru un mod sănătos de viață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prețul fructelor de mare în Moldova variază în funcție de specie și forma de păstrare (proaspete sau congelate). Dar hai să vedem ce beneficii pentru sănătate îți oferă fiecare dintre acestea, ca să înțelegi dacă merită să le incluzi pe lista de cumpărături.

Sursa ta de proteine și vitamina D

Peștele se află printre cele mai sănătoase alimente ce pot fi consumate atât în stare crudă, cât și gătită. De asemenea peștele este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt extrem de importanți pentru funcționarea normală a creierului. Cumpărând un păstrăv și gătindu-l simplu la cuptor, îți acoperi necesitatea de proteine pentru două săptămâni înainte. În plus, îți alimentezi organismul și cu vitamina D, un nutrient important, legat strâns de absorbția vitală de calciu.

Este demonstrat științific că peștele, consumat în mod regulat, poate scădea riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Așadar, de ce să nu cauți cea mai ușoară rețetă de pește și să-ți aduni vitaminele în farfurie chiar azi?!

Îmbunătățește-ți memoria cu moluște și crustacee

Probabil ești sceptic în privința fructelor de mare care nu au un aspect tocmai uzual, dacă nu locuiești pe malul mării și nu le vezi zilnic în farfurie. Însă depinde cum le gătești, nu-i așa? Consumul regulat de fructe de mare, precum midii și creveți, scade riscul apariției bolii Alzheimer. Datorită grăsimilor polinesaturate, carnea lor este ușor asimilată și metabolizată, fiind o importantă sursă de grăsimi pentru creier. Pe lângă toate acestea, comorile mării ajută la menținerea echilibrului de fier în organism, substanță de care au nevoie cei ce suferă de anemie. Trebuie să menționăm că în țările în care consumul de pește și fructe de mare este ridicat, s-a identificat o incidență mai mică a cancerului.

Scoici, homari, langustine, calamari sau caracatiță? Orice ai alege, fii sigur că vei primi toate substanțele nutritive din fiecare fruct de mare.

Pune-ți sănătatea pe prin plan!

Din grija pentru clienții săi, rețeaua de magazine METRO și-a suplinit rafturile cu cele mai delicioase produse marine. Poți procura, de exemplu, file de somon, la preț mai mult decât accesibil și să gătești o cină nu doar delicioasă, dar și sănătoasă pentru tine și cei dragi. Un sortiment larg de pește de apă dulce și sărată, crustacee și moluște, te așteaptă pe rafturile magazinelor din rețeaua METRO.

Ai posibilitatea să alegi exact ceea ce-ți poftește inima și în același timp să ai grijă de propria sănătate.

METRO – succesul tău este afacerea noastră!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button