fbpx

foto | Atac cu maceta la Paris! Patru oameni au fost înjunghiați: „Oamenii fugeau țipând”

Mai mulți oameni au trecut prin clipe de groază astăzi, după ce – lângă fostul sediu al publicației Charlie Hebdo din Paris – patru oameni au fost înjunghiați de persoane necunoscute.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit presei locale, ar fi vorba despre doi atacatori care ar fi rănit cu macete. De asemenea, un bărbat cu sânge pe haine a fost prins în apropiere, însă nu se știe dacă este unul dintre vinovați, iar unul ar fi intrat la metrou după atac.

Dintre cele patru persoane rănite, trei sunt în stare de „urgență absolută”, conform informațiilor preliminare. Din zona unde a avut loc tragedia a fost recuperată o armă albă, iar polițiștii investighează circumstanțele și va anunța informații oficiale cu privire la atacatori.

În context, mai multe școli din zonă au fost închise, iar premierul Jean Castex a anunțat formarea unei celule de criză.

„Fiul meu făcea sport în apropiere, în momentul incidentului. A auzit oameni țipând și a văzut un bărbat fugind cu un cuțit mare. A văzut o femeie și un bărbat răniți”, a relatat un martor, pe când un localnic a menționat că trăiește „amintiri traumatice”.

E de menționat că atacul are loc după ce, zilele trecute, teroriștii Al-Qaida au amenințat jurnaliștii Charlie Hebdo, pentru că aceștia au republicat caricaturi cu profetul Mahomed, dar și în contextul în care, la o instanţă specială din Paris, continuă procesul în cazul atentatelor din 2015, transmite digi24.ro.

Pe 7 ianuarie 2015, fraţii Cherif şi Said Kouachi, islamişti radicali, au ucis 12 persoane în atacul de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo, înainte de a fi lichidaţi, două zile mai târziu, de forţele speciale antiteroriste franceze. Ulterior, pe 8 ianuarie, islamistul Amedy Coulibaly a omorât o poliţistă franceză la Montrouge, iar pe 9 ianuarie el a ucis patru bărbaţi evrei, într-o luare de ostatici. Mai apoi, islamistul a murit într-o operaţiune desfăşurată de poliţie.

CITEȘTE ȘI:

foto, video | Alertă cu bombă la Turnul Eiffel. Polițiștii caută un presupus obiect explozibil

Back to top button