fbpx

Atacuri între Armenia și Azerbaidjan! După izbucnirea conflictului, azerii au introdus legea marţială

Conflictele între forţele azere şi armene au luat ieri amploare în regiunea separatistă Nagorno-Karabah, care se află în Azerbaidjan, dar este condusă de etnici armeni. Drept urmare, Parlamentul Azerbaidjanului a aprobat introducerea legii marţiale în toată ţara.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, autoritățile țării au impus interdicţii de circulaţie duminică, a informat Hikmet Hajiyev, asistent al preşedintelui. Izbucnirea conflictului îi îngrijorează pe locuitori cu privire la instabilitatea în Caucazul de Sud (zonă ce serveşte drept coridor pentru conductele de ţiţei şi gaz către pieţele mondiale).

Legea marțială este un sistem legal care este folosit atunci când o autoritate militară preia controlul în locul administrației civile obișnuite. Legea marțială este impunerea controlului militar direct asupra funcțiilor civile normale ale guvernului, în special ca răspuns la o urgență temporară, cum ar fi invazia sau catastrofa majoră sau într-un teritoriu ocupat. De obicei legea marțială suprimă unele dintre drepturile individuale ale cetățenilor, limitează durata unui proces, și prevede pedepse mai dure decât în mod obișnuit.

În timp ce premierul armean Nikol Pashiyan a anunțat că din Azerbaidjan au fost lansate atacuri aeriene și focuri de artilerie, autoritățile azere au susținut că au răspuns la bombardamentele lansate de Armenia. În consecință, ambele țări au raportat victime printre civili, transmite Agerpres.

Menționăm că ambele părți au făcut parte din Uniunea Sovietică, iar conflictul dintre ele se menține deja de circa 40 de ani, din cauza regiunii Nagorno-Karabakh. În contextul evenimentelor, Turcia a anunțat că va sprijini Azerbaidjanul „cu toate mijloacele” pe care le are la dispoziție.

Back to top button