fbpx

foto | Are doar 17 ani, însă și-a împlinit deja visul copilăriei. Povestea tânărului care a deschis un adăpost pentru animale

Și-a dorit mereu să ajute animalele, iar la 17 ani a deschis un adăpost pentru viețuitoarele fără stăpâni. Aceasta este povestea lui Eduardo Caioado, un tânăr originar din Anápolis, Brazilia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Încă de când avea 9 ani, Eduardo salva animalele abandonate de oameni și le adăpostea în locuri improvizate. Acum, însă, cu suportul părinților, a reușit să deschidă propria întreprindere – EduPaçoca Institute.

„Încerc să fac lumea un loc mai bun. Știu că miracolele pe care oamenii i le cer lui Dumnezeu sunt, de fapt, lucrurile și acțiunile făcute de noi zilnic. De exemplu, atunci când hrănim un câine abandonat sau ajutăm un bătrân să treacă strada. În acest an am reușit să îmi transform visul în realitate și am deschis o instituție proprie. Am închiriat locul și acum am sponsori care mă ajută cu cheltuielile. Merg acolo în fiecare zi… ”, a spus Eduardo pentru Bored Panda.

EduPaçoca Institute este primul loc de acest gen deschis în orașul de baștină al băiatului. Pe lângă faptul că animalele sunt adăpostite și hrănite, se organizează și diverse proceduri de îngrijire, dar și jocuri.

„În acei ani în care hrăneam animalele pe stradă am realizat că ele au sentimente și emoții similare cu ale oamenilor. Unii câini îmi aduceau și daruri: fie o sticlă, fie o frunză, fie o ramură de copac”, a relatat Eduardo.

Actualmente, adăpostul tânărului este casa a 22 de câini și patru pisici. Printre aceste viețuitoare se numără și animale rănite sau care suferă de boli. Eduardo este cel care caută specialiști în medicina veterinară pentru a le trata și a le da mai apoi spre adopție.

Scopul tânărului este să extindă activitatea centrului, iar mai apoi să le găsească tuturor animăluțelor familii iubitoare. Totuși, până atunci, Eduardo își dorește să „le găzduiască” și să le îngrijească așa cum poate mai bine.

Foto: Bored Panda

Articole asemănătoare

Back to top button