fbpx

foto | Apple introduce funcția de înregistrare a apelurilor. Cum poți activa opțiunea?

Funcția de înregistrare a apelurilor telefonice pe iPhone nu a fost niciodată permisă în mod oficial. Acum, însă, începând cu iOS 14, Apple a introdus această opțiune. Încă nu este clar dacă va fi disponibilă în toate regiunile lumii, însă cert este că va putea fi (dez)activată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Până nu de mult, aplicațiile de înregistrare a apelurilor audio erau foarte populare, în special pe Android. După intrarea în vigoare a unor legi mai stricte referitoare la datele personale și înregistrarea fără acord, acestea au început să dispară. Unii producători aveau astfel de funcții integrate în sistemul de operare. Alții ofereau aplicații proprietare, sau permiteau utilizarea unor aplicații din Google Play Store. Pe iPhone, însă, accesul la aplicații de înregistrare a apelurilor era limitată la doar o mică parte dintre utilizatori.

Noi informații despre sistemul de operare iOS 14 dezvăluie o imagine în care apare meniul de configurare pentru înregistrare de apeluri pe iPhone. Aceasta va fi disponibilă atât în apeluri de voce, cât și în apeluri video FaceTime. Procesul pare să fie automat. Practic, de fiecare dată când suni pe cineva sau când primești un apel, telefonul înregistrează automat conversația.

Cum vei putea activa funcția?

Compania Apple a venit și cu o descriere detaliată a modului de operare și a responsabilităților utilizatorilor. În primul rând, dacă folosești funcția de înregistrare de apeluri pe iPhone, trebuie să informezi interlocutorul că faci asta.

Legile referitoare la înregistrarea apelurilor din multe țări necesită o confirmare verbală. De asemenea, trebuie să nu permiți nimănui să folosească telefonul atât timp cât această funcție este activată, scrie presa străină.

Nu este clar cum vor putea fi accesate și în ce format vor fi realizate înregistrările. De asemenea, nu este clar dacă această funcție va fi livrată cu iOS 14 la lansarea din toamnă sau dacă aceasta va fi una dintre funcțiile care vor fi adăugate pe parcurs.

Mai multe detalii vor fi prezentate pe 22 iunie, în cadrul conferinței Apple de la WWDC, care va avea loc online.

Articole asemănătoare

Back to top button