fbpx

foto | Ambiția și munca l-au ajutat să-și realizeze visul. Andrei Cotorobai – tânărul care vede lumea prin obiectivul aparatului de fotografiat

Fiecare dintre noi avem câte un vis. E frumos atunci când îți îmbrățișezi visele și ele devin realitate. Andrei Cotorobai este un tânăr fotograf din Republica Moldova care de mic a îndrăgit aparatul foto și nu a renunțat la visul său.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Arta de a fotografia a apărut în viața lui spontan, pe când studia la gimnaziu. Era în clasa a noua când un coleg a venit la şcoală cu un aparat de fotografiat profesional, momentul în care Andrei s-a gândit că ar fi bine să aibă și el unul.

„M-am uitat la acel aparat foto mult timp și mi-a venit spontan ideea că vreau și eu unul. Am vorbit cu părinții și pentru că ei mă susțin în toate la aniversarea de 20 de ani mi-au oferit cadoul mult așteptat”, a menționat Andrei.

Orice fotograf are un stil aparte, iar fiecare fotografie are o istorie în spate. Andrei este pasionat mai mult de fotografiile pentru nuntă, pentru că ele redau emoții și surprind cele mai frumoase momente, dar nu ezită să fotografieze natura, mai ales Chișinăul de seară.

„Fotografia mea preferată este fotografia de nuntă. În ea mă regăsesc și îmi place să surprind cele mai frumoase momente din cadrul unei nunți. Câteodată mă trezesc dimineața și vreau să fac poze în sânul naturii. Când mă plimb și văd un peisaj frumos, nu pot să nu-l pozez”, mai spune tânărul fotograf.

Nu mereu toate pozele ies reușit. Astfel, Andrei muncește dublu, pentru că, mai întâi pozele trebuie selectate, apoi prelucrate bine. În cadrul nunților acest proces este cu mult mai îndelungat, decât în cadrul unei simple fotosesii.

„Fotografiile le aleg în dependență de materialul pe care îl am de la eveniment. Fotografiile de nuntă sunt cele mai greu de selectat, pentru că uneori lumina nu este bună și nu se primește fotografia. Dar mă strădui să aleg doar cele mai bune și importante poze care cu adevărat redau emoții”.

Există unele lucruri care ochiul liber nu poate surprinde. Andrei este convins că în natură noi nu putem observa lucrurile mărunte, dar, cu ușurință, le vom observa prin intermediul fotografiei.

„Natura statică este fotografia care o văd doar prin vizorul aparatul foto, indiferent de obiectul pe care îl fotografiez. Atunci când pozezi din diferite unghiuri, se formează tablouri noi și observi diverse detalii pe care ochiul liber nu poate să le vadă”, explică Andrei.

Tânărul este activ și se implică în multe proiecte. Recent a lansat împreună cu echipa sa proiectul „Girls with red hair”, prin intermediul căruia a vrut să evidențieze emoțiile și trăirile fetelor cu păr roșcat.

„Această idee mi-a venit spontan, împreună cu prietenul meu, Vlad Andreev, atunci când el a observat în cadrul unui eveniment o fată cu păr roșcat. Am zis că sunt mai puține fete cu această nuanță și am decis să le provocăm la o fotosesie. Nu am selectat modele, doar simple domnișoare care au fost eroinele acestui proiect. Am m-ai participat și la alte proiecte, cum ar fi „Rochii de mireasă” și „Rochii de seară””.

Fiecare dintre noi este diferit și are caractere diferite, asfel tânarul fotograf pune accent pe relația dintre el și cel care se află în fața lui.

„Eu consider că nu toți oamenii sunt la fel și nu toți pot avea același caracter. Când vine vorba despre o fotosesie eu am o poziție foarte seriosă. Trebuie să știi cum să te comporți cu persoana care stă în fața ta și cel mai important lucru este atitudinea”, ne-a mai spus el.

Andrei povestește cu mult entuziasm și despre experiența pe care a trăit-o în Londra, dar și despre locurile pe care le-a fotografiat acolo.

„Despre Londra pot spune că e un loc unde am visat să ajung, pentru că acolo se află părinții mei. A fost o experiență de neuitat, pentru că am descoperit multe locuri noi, oameni talentați, dar cel mai important – am petrecut timpul alături de părinți”.

Experiența acumulată până acum l-a făcut să se gândească la noi proiecte de viitor și la noi oportunități peste hotarele țării.

„Cu timpul, aş vrea să mă stabilesc undeva peste hotare, de exemplu în America, şi tot acolo să-mi deschid propriul meu studiou, să formez o echipă puternică și să facem lucruri frumoase”, a conchis Andrei Cotorobai.

Foto: Andrei Cotorobai via Facebook
Autoare: Mariana Rusu, stagiară

Articole asemănătoare

Back to top button