fbpx

foto | „Această țară mică este mare în lumea vinului”. 10 crame din Moldova, recomandate de un top american pentru a fi vizitate

Publicația americană, USA Today 10best, specializată în sfaturi și recomandări pentru călătorii, a realizat un top al vinăriilor moldovenești care trebuie vizitate. Autorii compară Moldova cu statul Maryland din SUA, sunt uimiți că o țară atât de mică se numără printre primii 20 de exportatori mondiali de vin și se arată încântați de cultura vinicolă din Republica Moldova și Festivalul Național al Vinului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mileștii Mici i-a uimit pe americani prin galeriile subterane, care se întind pe o lungime de circa 200 de kilometri, prin colecția de vin, inclusă în cartea  Guinness, care cuprinde mai mult de 2 milioane de sticle și prin prețurile mici pentru vinuri bune.

Foto: finewine.md

În beciurile de la Cricova oaspeții din străinătate au aflat despre istoria vinificației, au savurat din cele mai bune vinuri și au fost răsfățați cu mâncăruri tradiționale moldovenești. Cum să nu le placă după asta Moldova?

Foto: Cricova Winery via Instagram

Purcari i-a uimit pe vizitatorii din State prin natură, vechime și renumitul Negru de Purcari. Chiar și așa, majoritatea oaspeților din afara țării cunosc produsele vinăriei, deoarece sunt cel mai des întâlnite în străinătate, conform 10best.com.

Foto: rotravel.info

Castelul Mimi le-a lăsat străinilor în amintire combinația frumoasă a arhitecturii și vinificației. Celor care intenționează să viziteze locația autorii topului le recomandă să petreacă timpul în curte și să servească prânzul la restaurantul castelului.

Foto: castelmimi.md

Chateau Cojușna a rămas în amintirile americanilor care au vizitat Moldova drept locul cu cele mai mari butoaie din lemn de stejar, de până la 10.000 litri. Jurnaliștii americani menționează că Chateau Cojușna este una dintre cele mai mari vinării private din țară și deține peste 600 de hectare de viță de vie.

Foto: Chateau Cojusna via Instagram

Turiștii care au vizitat Et Cetera au fost transportați spre podgorie cu un avion de mici dimensiuni a companiei, scriu autorii topului. Aceștia au gustat din strugurii proaspăt copți, au făcut plimbări cu bicicleta și au adunat sute de amintiri despre Moldova.

Foto: Et Cetera Winery via Instagram

Chateau Vartely i-a uimit pe străini prin diversitate și deservire. Astfel, aceștia au gustat din vinuri și bucate tradiționale, au admirat cadrul natural și s-au odihnit în pensiunea vinăriei după mesele copioase moldovenești.

Foto: 10best.com

KaraGani i-a făcut curioși pe americani să afle despre istoria și tradițiile găgăuze, iar ospitalitatea i-a uimit. În același timp, autorii recomandă celor care intenționează să viziteze vinăria să facă rezervare din timp, deoarece gazdele le vor pregăti o masă tradițională doldora de bunătăți.

Foto: winetours.md

La Atú turiștii au rămas încântați de modernism, etichete frumos proiectate și vinuri bune. Vizitatorii vinăriei s-au arătat încântați de combinația urbanismului cu vinificația și de dinamica de dezvoltare a companiei, care, spun ei, are abia câțiva ani.

Foto: ATU winery via Instagram

Minis Terrios le-a inspirat americanilor aventuri și spirit familial. Aceștia s-au arătat încântați de Merlot și Rose, nu au ezitat să nu ciugulească din strugurii de pe podgorii și consideră că afacerea gospodarilor care au creat vinăria va avea succes în viitor și va deveni populară.

Foto: Minis Terrios Wines via Instagram

Articole asemănătoare

Back to top button