fbpx

foto | A plătit cu propria viață. Un bărbat s-a înecat în Nistru, dar a salvat o tânără din apele râului 

Un bărbat de 29 de ani s-a înecat în Nistru, în apropierea satului Cioburciu, raionul Ştefan Vodă, după ce a sărit în apă să salveze o tânără. A reușit să o împingă spre mal, dar el nu a mai putut ieși la suprafață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tragedia a avut loc pe 6 iulie, însă scafandrii au recuperat cadavrul bărbatului abia ieri, în jurul orei 10:50. Potrivit IGSU, cei care au alertat despre cele întâmplate au fost oamenii din preajma râului, care au apelat la serviciul 112 în jurul orei 16:25. Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context, pentru evitarea cazurilor tragice, salvatorii roagă repetat cetăţenii să fie foarte prudenţi în timpul scăldatului. Oamenii sunt rugați să înoate doar în bazine acvatice amenajate cu stații de salvare.

Totodată, angajaţii IGSU avertizează persoanele să nu consume băuturi alcoolice atunci când merg la scăldat. Maturii sunt atenţionaţi să-şi monitorizeze strict minorii şi să nu le permită scăldatul de unii singuri. În cazul apariţiei unei situaţii de risc persoanele pot apela la Serviciul 112.

Articole asemănătoare

Back to top button