fbpx

foto | 30 de gherete de la intrarea în Piața Centrală din capitală – evacuate. Pe acest tronson vor fi amenajate locuri de parcare

Primăria municpiului Chișinău informează că astăzi a început procesul de demolare şi evacuare a 30 de gherete de pe trotuarul din str. Armenească, de la intrarea în Piața Centrală din capitală.  

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agentul economic, care deține aceste gherete, are contractul de arendă funciară expirat. Acesta a fost somat în repetate rânduri să îşi evacueze unitățile de comerț, dar ar fi refuzat să se conformeze solicitărilor municipalității.

Lucrările de evacuare sunt executate de serviciile Preturii sectorului Centru, care îşi rezervă dreptul de a-l acționa în instanță de judecată pe agentul economic, pentru a recupera cheltuielile de evacuare.

În context, primarul general Ion Ceban a menționat că o porțiune de trotuar, din perimetrul unde sunt amplasate gheretele, a fost privatizată anterior de la Piaţa Centrală și este delimitată, prin cuie metalice bătute în asfalt de-a lungul trotuarului.

E de menționat că, după evacuarea gheretelor, pe acest tronson de stradă vor fi amenajate locuri de parcare.

Articole asemănătoare

Back to top button