fbpx

Fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi, reținut de PCCOCS și plasat în izolator

Fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi și cel care a fost procuror de caz în dosarul VENTO, a fost reținut de procurorii PCCOCS. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

UPDATE: Statnîi fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit de exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Toate aceste acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării „VENTO”, cărora, în coparticipare cu șeful său de atunci, Viorel Morari, doi polițiști și alte persoane încă nestabilite, le-ar fi fabricat un dosar la comandă.

Potrivit primelor informații, Statnîi a fost invitat pentru audieri în jurul orei 14:30. În cadrul acestora, procurorul delegat în cadrul PCCOCS, Alexandru Guzic i-a înaintat calitatea de bănuit, fiind reținut pentru un termen de 72 de ore.

Statnîi este învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat.

În cadrul aceluiași dosar, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, împreună cu Șeful interimar al Serviciului Antidrog al Poliției de Frontieră, sunt cercetați pentru fabricarea dosarului la comandă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button