fbpx

Fostul director al Spitalului Republican, demis recent: „Clădirea e foarte nepotrivită pentru bolnavii cu infecții”

În urmă cu două zile, Anatol Ciubotaru a fost demis din funcția de director al Spitalului Clinic Republican din Chișinău. Aseară, la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8, acesta a făcut mai multe declarații despre spital, susținând că instituția medicală la care a activat nu este potrivită pentru pacienții cu infecții precum coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Clădirea e foarte nepotrivită pentru a trata bolnavii aceștia cu infecții, pentru că e o singură clădire, toată ventilația e defectată după cutremure. Bolnavii gravi cu măsuri de protecție dure nu e bine să fie acolo. La noi pot fi pacienți, dar în stare mai ușoară. Avem o secție de terapie intensivă, cu ventilația reparată, cu 14 paturi, acolo și vin toți bolnavii”, a declarat fostul director pentru sursa citată.

Potrivit lui, personalul medical din clădire dispune de mănuși și măști. Chiar și așa, aceștia nu ar vrea să le poarte: „Mănuși avem, vreo 200.000 de perechi, dar refuză să le îmbrace. Avem peste 1000 de măști”.

Amintim că demisa lui Ciubotaru a fost anunțată de către premierul Ion Chicu, care menționa atunci că schimbarea la nivel de management va fi efectuată pentru a spori eficiența instituției în lupta cu pandemia de coronavirus. Ulterior, în Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale era anunțat directorul care va asigura interimatul –  Andrei Uncuță.

Articole asemănătoare

Back to top button