fbpx

Fostul deputat PD, Constantin Țuțu, ar fi fost găsit în România. Ministrul de Interne: „Ar putea fi condamnat acolo”

Fostul deputat al Partidului Democrat, Constantin Țuțu, a fost găsit și localizat în România. Acest lucru l-a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, precizând că a primit fotografii în care democratul era într-o sală de sport din București.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oficialului, procurorii din Moldova colaborează cu cei din România. Astfel, dosarul în care este învinuit Țuțu ar putea fi transmis în țara vecină, iar fostul deputat ar putea fi condamnat acolo în cazul în care va fi găsit vinovat pentru ceea ce este acuzat.

„E posibil, atunci când sunt infracțiuni care prezintă interes, dar credeți-mă că Țuțu prezintă interes, fiindcă într-adevăr a fost implicat în cazuri de contrabandă și cu droguri. Eu activam în calitate de comisar de poliție pe atunci, la Botanica, și am cercetat niște cazuri de tâlhărie și – iarăși – asupra persoanelor care practicau contrabanda cu țigările.

Dumnealui a avut și calitate de bănuit. Noi nu am uitat nici atunci când el a fost reținut cumva de poliție și nu știu de ce nu a avut finalitate cazul în care dumnealui avea în portbagaj o doamnă și nu se știe unde o ducea și ce dorea să facă. Noi o să mergem pas cu pas și o să completăm palmaresul cu cele comise aici, pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus Pavel Voicu pentru sursa citată.

Cât despre dosarul de la Orhei al deputatului, ministrul spune că Țuțu „a scăpat în circumstanțe interesante”.

Amintim că, recent, Constantin Țuțu ar fi fost surprins în România, la o benzinărie din Brașov. Ex-deputatul PDM este anunțat în căutare națională și internațională din luna decembrie 2019. Numele lui a fost inclus în baza de date Interpol după o solicitare în acest sens făcută de autoritățile din Moldova.

În septembrie 2019, Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arest pentru 30 de zile în contumacie (absența nejustificată atunci când este convocat de organele de drept) pe numele lui Țuțu, iar la 1 octombrie, fostul procuror general interimar, Dumitru Robu, a pornit o cauză penală pe faptul îmbogăţirii ilicite comise de către deputatul democrat în perioada anilor 2014 – 2018.

Potrivit datelor din cadrul investigaţiilor, acţiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deţinerea de bunuri care depăşesc substanţial veniturile declarate de acesta în perioada menţionată, inclusiv automobile şi imobile de lux.

Articole asemănătoare

Back to top button