fbpx

Fostul deputat democrat Constantin Ţuţu, anunțat în căutare internațională de Interpol

Interpol a acceptat luni, 9 decembrie, şi l-a inclus în lista persoanelor date în căutare internaţională pe fostul deputat democrat Constantin Ţuţu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informaţia a fost confirmată de către Mariana Beţivu, ofiţeră de presă în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, scrie Ziarul de Gardă. Numele fostului deputat a fost inclus în baza de date a persoanelor anunțate în căutare internaționale după ce o solicitare în acest sens a fost făcută de autoritățile din Moldova, în septembrie curent.

Tot în septembrie, Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arest pentru 30 de zile în contumacie (absența nejustificată atunci când este convocat de organele de drept) pe numele lui Constantin Țuțu.

Amintim că, la 1 octombrie curent, fostul procuror general interimar, Dumitru Robu, a pornit o cauză penală pe faptul îmbogăţirii ilicite comise de către deputatul Constantin Ţuţu, în perioada anilor 2014 – 2018.

Potrivit datelor din cadrul investigaţiilor, acţiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deţinerea de bunuri care depăşesc substanţial veniturile declarate de acesta în perioada menţionată, inclusiv automobile şi imobile de lux.

Articole asemănătoare

Back to top button