fbpx

Focuri de armă la frontieră. Ofițerii au fost amenințați cu pistolul de o persoană care ar fi trecut ilegal hotarul

Doi cetățeni moldoveni ar fi trecut ilegal hotarul dintre Moldova și Ucraina pe o barcă cu motor. Totul s-a întâmplat în apropierea localității Tudora din raionul Ștefan-Vodă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipa mobilă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a observat pe râul Nistru mijlocul de transport, a monitorizat o perioadă acțiunile persoanelor care se aflau în el, iar atunci când bărbații, cu vârstele de 19 și respectiv 30 de ani, au revenit pe teritoriul Republicii Moldova, a acționat pentru reținerea lor. Aceștia, însă, ar fi opus rezistență și ar fi încercat să se ascundă în grădina unui localnic.

La scurt timp, de acolo ar fi ieșit un bărbat cu un pistol și ar fi amenințat polițiștii de frontieră. Pentru a-l imobiliza, ofițerii au efectuat trei focuri de avertisment în plan vertical. Ulterior, a fost solicitată grupa de intervenție din cadrul Direcției regionale Est, iar cei doi cetățeni ar fi ieșit din casa localnicului de 53 de ani, în grădina căruia s-ar fi ascuns, fiind îmbrăcați în alte haine. Aceștia au negat cu vehemență implicarea lor în trecerea ilegală a frontierei de stat și prezența pe râul Nistru.

În urma operațiunii nimeni nu a fost rănit. Cazul este cercetat de către ofițerii de investigații speciale. Dacă le va fi demonstrată vina, indivizii riscă amendă în valoare maximă de 750 de unităţi convenţionale, până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau cel mult doi ani de pușcărie.

Articole asemănătoare

Back to top button