fbpx

Finalul unui an în care lumea nu a mai fost la fel. Cum întâmpină Anul Nou țările pe timp de pandemie

Începe numărătoarea inversă până când întreaga lume va spune pe rând – La mulţi ani, 2021! La nivel mondial s-au impus restricții privind festivitățile de Anul Nou, pe fondul temerilor legate de pandemie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cum sărbătorește Asia intrarea în noul an

Pe măsură ce Asia îşi ia rămas bun de la 2020, un an tumultuos din multe puncte de vedere, anul nou va fi întâmpinat cu manifestări organizate la scară redusă pe fondul temerilor de răspândire a coronavirusului.

Beijing, capitala celei mai populate ţări din lume, a anulat spectacolul anual organizat cu ocazia Revelionului 2021 la Turnul Central de Televiziune din China. De asemenea, Templul din Beijing a redus la jumătate numărul de vizitatori care au permisiunea să îl viziteze. Mulţi turişti chinezi au ales ca anul acesta să stea acasă ori să plece în excursii interne mai scurte.

Condiţiile meteo şi pandemia împiedică evenimentele din Japonia, de Revelion. Evenimentul tradiţional de Anul Nou din Japonia, programat pentru 2 ianuarie, a fost anulat. Împăratul Naruhito şi alţi membri ai familiei imperiale urmau să-i întâmpine pe cei care veneau cu urări de bine, dar această tradiție a fost anulată.

Compania de căi ferate East Japan şi metroul din Tokyo nu au mai suplimentat trenurile din zonele metropolitane ale capitalei din seara zilei de 31 decembrie până pe 1 ianuarie. Pe de altă parte, Japonia se confruntă cu ninsori abundente. Zăpada a acoperit mai multe zone ale ţării, ceea ce a dus la anularea a aproximativ 140 de zboruri.

Focul de artificii tradiţional a fost anulat în Marina Bay, Singapore. Va fi prima dată din 2005 când nu va exista niciun foc de artificii în noaptea dintre ani. În schimb, focurile de artificii vor lumina cerul în diferite puncte ale insulei sud-estice.

Coreea de Sud anulează tradiția primului răsărit de Anul Nou, de pe plajele din Gangneung

Coreea de Sud trece cu cântec în 2021. Joi seară, renumita trupă de K-pop BTS susţine un concert online în Coreea de Sud.

În alte zone din Coreea de Sud, guvernul a impus restricţii de călătorie. Plajele din Gangneung vor fi închise pentru turişti. Oamenii se adunau acolo an de an pentru a privi primul răsărit al Anului Nou. Ceremonia cu clopote de la pavilionul Bosingak din Seul a fost anulată pentru prima dată din 1953, dar poate fi urmărită pe site-ul oraşului.

India, sub restricţii anti-COVID în noaptea dintre ani

În India, Delhi și alte câteva orașe au impus restricții de noapte, pentru a preveni adunările mari de Anul Nou.

Sărbătorile de Anul Nou din India vor fi, cel mai probabil, compromise anul acesta. Mai multe regiuni şi oraşe importante au impus carantină nocturnă, au restricţionat adunările mari şi au închis pub-urile şi restaurantele.

Autorităţile din New Delhi au declarat că nu vor permite grupuri mai mari de cinci persoane în locurile publice, în timp ce capitala financiară Mumbai şi capitala tehnologiei Bengaluru au limitat adunările la cel mult patru persoane.

Australia şi celebrul foc de artificii de la Opera din Sidney

Australia, celebră pentru artificiile care luminează cerul deasupra Operei din Sydney an de an, a introdus restricţii zonale ce vizează adunările. Nu sunt permise adunările cu mai mult de cinci persoane.

Oamenii nu vor putea merge joi în centrul capitalei din New South Wales. Evenimentul va fi, însă, transmis online, așa că locuitorii din Sydney vor urmări spectacolul de artificii de acasă, din fața televizorului.

„Nu vrem să ajungem la o super-răspândire a virusului în noaptea de Revelion, care să se distrugă apoi progresele tuturor”, a declarat Gladys Berejiklian, premierul din New South Wales, săptămâna aceasta.

Cum se pregătește Europa pentru intrarea în 2021

Spania trece în Noul An fără festivităţi publice. Locuitorii capitalei spaniole vor trebui să mănânce struguri de acasă anul acesta. Tradiţia, în mod obişnuit parte a unui eveniment uriaş organizat în Madrid, e anulată din cauza pandemiei.

Spectacolul de focuri de artificii de pe râul Tamisa din Londra este anulat anul acesta, iar o mare parte din Anglia se află sub restricţii dure care limitează accesul în spaţiile publice.

În Anglia – unde noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid și 20 de milioane de persoane din regiunile cele mai afectate sunt forțate să rămână acasă – premierul britanic Boris Johnson le-a cerut oamenilor să respecte regulile.

Irlanda va trece la cel mai înalt nivel de restricții joi, interzicând toate vizitele, închizând magazinele mici cu produse neesențiale și limitând călătoriile pe o rază de cinci kilometri.

Franța mobilizează 100.000 de polițiști și jandarmi în noaptea de Revelion pentru a interveni în cazul petrecerilor care încalcă restricțiile sanitare.

La fel ca alte țări europene, Franța interzice petrecerile de Revelion din cauza pandemiei. Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a dispus suplimentarea efectivelor de ordine în centrele orașelor și în suburbii, în special după ora 20.00, scrie BBC. În Paris, jumătate din liniile de metrou vor fi închise seara. De altfel, ministrul de Interne a cerut să se ia în considerare o oprire a transportului public în toată țara.

Germania este în prezent sub restricții severe până în 10 ianuarie. Guvernul a interzis vânzarea de artificii și a impus restricții stricte asupra numărului de persoane care se pot aduna în public. Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că țara va avea „cel mai liniștit Revelion” din câte au existat vreodată.

New York celebrează noul an, dar fără public în Times Square

În SUA oficialii au pus restricții asupra festivităților în multe state și orașe. Artificiile au fost anulate spre exemplu în San Francisco și Las Vegas.

Festivităţile de Revelion din Times Square se vor desfăşura anul acesta în absenţa publicului numeros care se reunea în mod tradiţional în celebra piaţă din oraşul New York.

Times Square Alliance a anunţat că punctul culminant al festivităţii, coborârea celebrului glob din cristal pentru a marca trecerea în anul 2021, va fi un eveniment virtual pentru publicul larg, cu excepţia unui număr limitat de persoane care vor avea privilegiul de a fi prezente la faţa locului, respectând normele de distanţare socială.

Festivităţile de Anul Nou din Times Square sunt printre cele mai mai grandioase din lume, atrăgând în mod obişnuit circa un milion de persoane, alţi peste un miliard urmărind din faţa televizoarelor globul luminos care coboară din vârful clădirii One Times Square la miezul nopţii.

De asemenea, printre primele națiuni care au intrat în 2021 au fost Australia și Noua Zeelandă.  Focurile de artificii au luminat atât cerul din Sydney, cât și pe cel din Auckland. Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, în Australia spectacolul pirotehnic a fost redus la doar câteva minute.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button