fbpx

Finalizarea urmăririi penale în lipsa lui Plahotniuc, autorizată de instanța de judecată

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis joi seara demersul privind autorizarea finalizării urmăririi penale în lipsa învinuitului Vlad Plahotniuc în dosarul „frauda bancară”, transmite IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Avocații lui Vlad Plahotniuc au solicitat ca ședința să fie publică, întrucât, potrivit lor, s-ar exercita presiune asupra magistraților. Demersul apărării a fost respins. Aceștia au mai spus că vor contesta decizia instanței de fond la Curtea de Apel.

Hotărârea instanței poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, iar ulterior cauza penală va fi expediată în judecată pentru examinare în fond.

Pe 22 august 2022, Procuratura Anticorupție a înaintat un demers judecătorului de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care a solicitat acordul pentru finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului Vladimir Plahotniuc, fost lider al Partidului Democrat.

Avocații inculpatului au sesizat Curtea Constituțională privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a noilor prevederi introduse recent în Codul de Procedură Penală. Pe 29 septembrie, Curtea a declarată inadmisibilă sesizarea apărătorilor.

Articole asemănătoare

Back to top button