fbpx

Fiind la volan în stare de ebrietate s-a izbit într-un copac și a provocat moartea unui pasager. Cât va sta închis șoferul

Un bărbat de 29 de ani a fost condamnat după ce, aflându-se pe o stradă din orașul Glodeni, fără a deţine permis de conducere pentru categoria de autovehicul pe care o conducea, a urcat la volan în stare de ebrietate alcoolică, având un pasager pe bancheta din faţă şi altul pe bancheta din spate și a provocat un accident rutier în urm cărui unul dintre pasageri și-a pierdut viața.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oamenilor legii, în timpul deplasării, inculpatul nu a ţinut seama de împrejurări, nu a apreciat corect situaţia reală pe drum, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condițiile rutiere, precum condițiile climaterice defavorabile ce ar putea influenta aderența pneurilor şi carosabilului, neglijând obligația de a conduce vehiculul în limita de viteză stabilită, în timpul deplasării sale în condiţii de precipitaţii abundente, a condus printr-o baltă, formată din acumulări de precipitaţii din cauza cărui fapt a derapat de pe carosabil pe acostament, în rezultat tamponându-se cu partea frontal-stânga a automobilului într-un copac, după care, a fost proiectat într-un alt copac şi într-un pilon de electricitate. În rezultat, pasagerul de pe bancheta din spate a suferit traumatisme, iar pasagerul din față a decedat pe loc.

Potrivit examinării medicale efectuate în privința inculpatului a fost stabilită concentrația de alcool în sânge de 1,55 g/1, ceea ce în conformitate cu prevederile Codului penal reprezintă stare de ebrietate cu grad avansat.

Instanța a stabilit pentru acesta o pedeapsă de 4 ani de închisoare, dintre care prima parte a pedepsei – 2 ani închisoare, se va executa în penitenciar, iar restul pedepsei de 2 ani de închisoare se va suspenda condiţionat pe o perioadă de probaţiune de 2 ani, cu obligarea condamnatului să nu-şi schimbe domiciliul şi/sau reşedinţa fără consimţământul organului competent.

Articole asemănătoare

Back to top button