fbpx

Fără PAȘ în buletinele de vot. CA menține hotărârea CEC prin care refuză înregistrarea simbolului clonă

Curtea de Apel Chișinău (CA) a respins astăzi cererea de chemare în judecată depusă de Partidul „Noua Opțiune Istorică” (Partidul Alternativă și Șanse) împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind acceptarea înregistrării simbolului electoral.

Pe 19 iunie curent, Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică” a depus la CEC un demers pentru înregistrarea simbolului electoral pentru imprimare în buletinul de vot la alegerile din 11 iulie, care reprezintă proiecția unui paralelogram cu inscripția „PAȘ”, abreviere a numelui partidului aprobat la Congresul al IX-lea din 16 mai al Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică”.

La examinarea demersului, s-a constatat că simbolul corespunde cu cel al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). „PAS” a fost înregistrată oficial de Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală. Astfel, simbolul electoral prezentat de Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” pentru a fi imprimat pe buletinul de vot contravine prevederilor din Codul Electoral prin care în buletinul de vot nu se admite identitate și simboluri electorale la fel.

Ca urmare, CEC a refuzat înregistrarea simbolului electoral al Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” – „PAȘ”.

Reprezentanții Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică” consideră refuzul de înregistrare al CEC drept ilegal și neîntemeiat. În opinia lor, faptul că într-un caz e litera S și în altul litera Ș – e o deosebire care nu trebuie neglijată.

Vezi și: foto | E aproape identic cu logo-ul PAS! Cum arată simbolul electoral al partidului care și-a schimbat abrevierea în PAȘ

Articole asemănătoare

Back to top button