fbpx

Fără PAȘ în buletinele de vot. CA menține hotărârea CEC prin care refuză înregistrarea simbolului clonă

Curtea de Apel Chișinău (CA) a respins astăzi cererea de chemare în judecată depusă de Partidul „Noua Opțiune Istorică” (Partidul Alternativă și Șanse) împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind acceptarea înregistrării simbolului electoral.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe 19 iunie curent, Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică” a depus la CEC un demers pentru înregistrarea simbolului electoral pentru imprimare în buletinul de vot la alegerile din 11 iulie, care reprezintă proiecția unui paralelogram cu inscripția „PAȘ”, abreviere a numelui partidului aprobat la Congresul al IX-lea din 16 mai al Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică”.

La examinarea demersului, s-a constatat că simbolul corespunde cu cel al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). „PAS” a fost înregistrată oficial de Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală. Astfel, simbolul electoral prezentat de Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” pentru a fi imprimat pe buletinul de vot contravine prevederilor din Codul Electoral prin care în buletinul de vot nu se admite identitate și simboluri electorale la fel.

Ca urmare, CEC a refuzat înregistrarea simbolului electoral al Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” – „PAȘ”.

Reprezentanții Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică” consideră refuzul de înregistrare al CEC drept ilegal și neîntemeiat. În opinia lor, faptul că într-un caz e litera S și în altul litera Ș – e o deosebire care nu trebuie neglijată.

Vezi și: foto | E aproape identic cu logo-ul PAS! Cum arată simbolul electoral al partidului care și-a schimbat abrevierea în PAȘ

Articole asemănătoare

Back to top button