fbpx

Fără invitații speciale. Igor Dodon nu a fost chemat să celebreze Ziua Victoriei la Moscova

În acest an, Igor Dodon nu a primit încă o invitație din partea liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, pentru a participa la festivitățile organizate de 9 mai la Moscova, în cinstea Zilei Victoriei. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre acest lucru a informat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, pentru RIA Novosti. Acesta a mai spus că niciun șef de stat nu a fost chemat.

„În acest an, nimeni nu a fost invitat în mod special. Aceasta nu este o situație unică, nu au existat invitații speciale nici anul trecut. Liderii străini sunt, de obicei, invitați la evenimente jubileu. Acum nu este o dată aniversară. O astfel de practică a existat deja – să nu invităm șefi de stat pentru sărbători”, a spus Peskov.

În 2018, președintele sârb Alexander Vucic și premierul israelian Benjamin Netanyahu au participat la Parada Victoriei. Președinte Republicii Moldova, Igor Dodon, a mers în 2017, în primul an când a fost învestit în funcție. În 2016 a participat președintele Kazahstanului Nursultan Nazarbayev.

În 2015, aproximativ 30 de lideri străini au venit la paradă în cinstea celei de-a 70-a aniversări a Victoriei de la Moscova. În același timp, șefii unui număr de țări occidentale au refuzat să meargă la Moscova din cauza conflictului din Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button