fbpx

exclusiv | Tauber și Grigorișin, în turul doi la Bălți! Deputatei nu i-a ajuns 1% pentru a deveni primar din primul tur: Rezultatele unei numărători interne

(update 00:38) Alegeri la Bălți. Rezultatele preliminare CEC: Tauber 47,93%, Grigorișin 20,93%

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială:

Primarul municipiului Bălți va fi ales din cel de-al doilea tur de scrutin. Și asta pentru că niciun candidat nu a reușit să ia peste 50% din voturile bălțenilor. Cel puțin așa arată rezultatele numărătorii paralele realizate de reprezentanții unui candidat din cursa electorală, în posesia cărora a intrat portalul nostru.

Astfel, potrivit acestor rezultate, Marina Tauber a câștigat detașat primul tur de scrutin, cu circa 49% din voturi.

Pe locul doi s-ar clasa candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu aproximativ 21% din sufragii.

Pe trei s-ar fi clasat socialistul Alexandr Nesterovschi (circa 14%), iar pe patru – Boris Marcoci de la PAS (circa 13%).

Foto: ZUGO.MD

Amintim că în cazul în care niciunul dintre candidați nu acumulează 50+1% din voturi, urmează a fi organizat, peste două săptămâni, al doilea tur de scrutin. Alegătorii vor alege între doi candidați care au luat cele mai multe voturi: în acest caz Marina Tauber și Nicolai Grigorișin.

Precizăm că Comisia Electorală Centrală nu a anunțat încă rezultatele oficiale ale alegerilor locale noi din municipiul Bălți, desfășurate duminică, 21 noiembrie.

Vezi și: Primele rezultate de la Bălți: Marina Tauber conduce detașat în mai multe secții de votare

Precizăm că în mun. Bălți au votat peste 33.626 de alegători, adică 32,79% din total. La votare au fost așteptați 102.000 de alegători.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button